www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Νιόκι πατάτας με σάλτσα ντομάτας


Υλικά

  • Για τα νιόκι:
  • Για την σάλτσα:
    • 1 κιλό ντοματάκια ολόκληρα (από κονσέρβα)
    • 1 λευκό κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
    • 5-6 σπόρους κάρδαμο (απολύτως απαραίτητα)!
    • 1 χούφτα φρέσκο βασιλικό
    • Αλάτι
    • Πιπέρι



Ετοιμασία

  1. Βράζουμε τις πατάτες για τα νιόκι, με τη φλούδα για περίπου 50 λεπτά με μία ώρα.
  2. Οταν είναι έτοιμες τις περνάμε από το πας πουρέ, ή τις λιώνουμε με το ειδικό εργαλείο πιέζοντας, αλλά χωρίς να τις δουλέψουμε πολύ. (Η πατάτα αν δουλευτεί πολύ απελευθερώνει την μεγάλη ποσότητα γλουτένης που περιέχει και γίνεται σαν κόλλα. Επειδή ο παράγοντας αυτός είναι πολύ σημαντικός για το αποτέλεσμα που θα πάρουμε, πρέπει να δοθεί προσοχή στο συγκεκριμένο σημείο.)
  3. Αλατοπιπερώνουμε τον πουρέ και προσθέτουμε το αλεύρι.
  4. Ζυμώνουμε όσο χρειάζεται για να ομογενοποιηθούν τα υλικά, αλλά δεν το παρακάνουμε για τους πιο πάνω λόγους.
  5. Χωρίζουμε τη ζύμη σε τμήματα και με κάθε τμήμα φτιάχνουμε ένα χοντρό μακαρόνι, πάχους περίπου 1 εκ.
  6. Κόβουμε τα μπαστουνάκια της ζύμης σε μικρά κομμάτια (μεγέθους φουντουκιού).
  7. Εν τω μεταξύ, σε μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε νερό και το αλατίζουμε.
  8. Οταν το νερό βράσει ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα νιόκι, όχι όλα με τη μία, αλλά ούτε και δέκα-δέκα, όσα χωράνε ώστε να μην κολλήσουν.
  9. Μόλις τα νιόκι ανέβουν στην επιφάνεια του νερού, είναι έτοιμα.
  10. Τα στραγγίζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε ζεστή πιατέλα, μέχρι να ετοιμαστούν όλα τα νιόκι.
  11. Τέλος τα καλύπτουμε με τη σάλτσα και τα σερβίρουμε με τριμμένη μοτσαρέλα.
Σάλτσα:
  1. Στην σάλτσα ντομάτας, τα πράγματα είναι πιο εύκολα…
  2. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να ξανθύνει.
  3. Ρίχνουμε τις ντομάτες με το ζουμί της κονσέρβας και προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό.
  4. Προσθέτουμε τους σπόρους του κάρδαμου (must) και αλατοπιπερώνουμε.
  5. Μόλις αρχίσει να παίρνει βράση η σάλτσα, χαμηλώνουμε τη φωτιά στη μέση της έντασής της, ρίχνουμε τα φύλλα του βασιλικού από πάνω και τον αφήνουμε.
  6. Σε 30 με 40 λεπτά, είναι έτοιμη!
Δεν βάζουμε τον βασιλικό από το τσιγάρισμα (έχω δει πολλούς που το κάνουν), γιατί πικρίζει και χάνει την ωραία γεύση που θες να έχεις στο τέλος. Γι αυτό εγώ πάντα τον βάζω προς τα μισά της διαδικασίας.
Τα νιόκι με ντομάτα είναι μια σχετικά απλή συνταγή που την φτιάχνω συχνά στο σπίτι. Οσοι την δοκιμάζουν ξετρελαίνονται.


Καλή επιτυχία.

Τη συνταγή συνιστά: ο Νίκος από το Sydney

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (3)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.