www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κοκορέτσι


Υλικά

  • 2 συκωταριές
  • 2 σκέπες αρνίσιες
  • 1 κιλό εντεράκια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη
  • 3 βέργες από λυγαριά ή σιδερένιες σούβλες
  • Λίγο λάδι
  • Τρυφερά μαρουλόφυλλα
  • Ρεπανάκια
  • Κρεμμυδάκια φρέσκα



Ετοιμασία

  1. Παραγγέλνουμε στον κρεοπώλη να κόψει τις συκωταριές σε μέτρια κομμάτια.
  2. Τα πασπαλίζουμε και τα ανακατεύουμε με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λάδι.
  3. Πλένουμε καλά τα εντεράκια μέσα κι έξω και τα ξεπλένουμε με λίγο ξίδι.
  4. Περνάμε τα κομμάτια της συκωταριάς στις βέργες προσέχοντας να εναλλάσσονται συκώτι, πνευμόνι, καρδιά και σπλήνα. Ενδιάμεσα βάζουμε αρκετά γλυκάδια.
  5. Τυλίγουμε κάθε κοκορέτσι μέσα σε σκέπη και κατόπιν το τυλίγουμε καλά με μπόλικο εντερακι.
  6. Αλείφουμε τα κοκορετσάκια με λάδι και τα αφήνουμε να σταθούν σκεπασμένα στο ψυγείο ως την ώρα που θα τα ψήσουμε.
  7. Πριν τα ψήσουμε τα αλείφουμε πάλι με λάδι, τα βάζουμε σε ταψί και τα ψήνουμε στον φούρνο στους 200 C επί 30 λεπτά και κατόπιν (για να ροδίσουν τα εντερακια) τα ψήνουμε για άλλα 15 λεπτα στο γκριλ γυρίζοντας τα για να ψηθουν απ'ολες τις πλευρές.
Καλή επιτυχία.

Τη συνταγή συνιστά: η Angel_leo

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: Natalia   29 / 1 / 2004
    τρεις μερίδες παρακαλώ....:-).
    Θα ήθελα να πω δύο πράγματα:
    1. Τα μαρουλια, τα ραπανάκια και τα κρεμμυδάκια μάλλον είναι 
    για το γαρνίρισμα του κοκορετσιού, έτσι?
    2. Νομίζω ότι το κοκορέτσι (και μάλιστα ιδιαίτερα το 
    συγκεκριμένο που θα ψηθεί στο φούρνο) είναι καλύτερα όταν το 
    ετοιμάσουμε να το τυλίξουμε με μια βρεγμένη πετσέτα για να μην 
    στεγνώσουν τα εντεράκια και να το αφήσουμε αρκετές ώρες σε 
    τέτοια θέση ώστε να στραγγίσουν τα πολλά υγρά που έχουν οι 
    συκωταριές.
    Ας πω και ένα τρίτο: Δεν είναι άσχημο στο φούρνο, αλλά ψημένο 
    στα κάρβουνα δεν παίζεται.

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: Ανωνύμου   29 / 1 / 2004
    Ξέχασα επίσης να γράψω και ένα τέταρτο σχόλιο. Νομίζω ότι η 
    σπλήνα δεν μπαίνει στο κοκορέτσι (στα δικά μου κοκορέτσια δεν 
    μπαίνει σίγουρα).

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Κοκορέτσι πραγματικό.-
    Από: Γιάννης Γκρούτσης  10 / 4 / 2004
    Στό κοκορέτσι το πραγματικό ΤΟ ΣΥΚΩΤΙ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΕΣΑ, ούτε αλείφεται με λάδι και δεν βάζουμε ρίγανη γιατί καίγεται και πικρίζει. Αντίθετα βάζουμε τα κομάτια σε μεγάλη λεκάνη κομένα με τριμένο σκόρδο και αλατοπίπερο γιά τουλάχιστον 12 ώρες να μαριναριστούνε.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.