www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Μοσχαράκι με κρέμα γάλακτος, μανιτάρια και καρότα


Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαράκι
  • 1 κουτί κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτί μανιτάρια ολόκληρα (ή ακόμα πιο καλά φρέσκα)
  • 4-5 καρότα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Κρεμμυδάκι για το τσιγάρισμα
  • Προαιρετικά σκόρδο (εγώ δεν βάζω)



Ετοιμασία

  1. Βράζουμε για 20 λεπτά περίπου το κρέας σε δυνατή φωτιά και χύνουμε το πρώτο νερό.
  2. Ενώ γίνεται το κρέας βράζουμε τα μανιτάρια σε άλλη κατσαρόλα.
  3. Καθαρίζουμε τα καρότα και κα κόβουμε σε μέτριες ροδέλες.
  4. Κόβουμε το κρέας σε κομματάκια ανάλογα με τα γούστα μας (όσο πιο μικρά όμως τόσο πιο γρήγορα θα μαγειρευτούν.
  5. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι, προσθέτουμε το κρέας, τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια (όχι πολύ ψιλοκομμένα) και τα καρότα και τα τσιγαρίζουμε (αν τα καρότα είναι ψιλοκομμένα τα βάζουμε αργότερα για να μην λιώσουν).
  6. Μόλις τσιγαριστούν προσθέτουμε δύο ποτήρια νερό περίπου, αλάτι και πιπέρι (αρκετό αν το αντέχουμε), σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει (30-35 λεπτά περίπου.)
  7. Οταν το κρέας έχει βράσει και "κρατάει" λίγο, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 2-3 λεπτά ώστε να δέσει η σάλτσα.
Συνοδεύει τέλεια ρύζι ή πουρέ.
Πετυχαίνει και θα σας αρέσει πολύ !!!

Τη συνταγή συνιστά: η ΛΙΑΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (6)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.