Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μοσχαράκι με κρέμα γάλακτος, μανιτάρια και καρότα
Υλικά
- 1 κιλό μοσχαράκι
- 1 κουτί κρέμα γάλακτος
- 1 κουτί μανιτάρια ολόκληρα (ή ακόμα πιο καλά φρέσκα)
- 4-5 καρότα
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Κρεμμυδάκι για το τσιγάρισμα
- Προαιρετικά σκόρδο (εγώ δεν βάζω)
|
|
Ετοιμασία
- Βράζουμε για 20 λεπτά περίπου το κρέας σε δυνατή φωτιά και χύνουμε το πρώτο νερό.
- Ενώ γίνεται το κρέας βράζουμε τα μανιτάρια σε άλλη κατσαρόλα.
- Καθαρίζουμε τα καρότα και κα κόβουμε σε μέτριες ροδέλες.
- Κόβουμε το κρέας σε κομματάκια ανάλογα με τα γούστα μας (όσο πιο μικρά όμως τόσο πιο γρήγορα θα μαγειρευτούν.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι, προσθέτουμε το κρέας, τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια (όχι πολύ ψιλοκομμένα) και τα καρότα και τα τσιγαρίζουμε (αν τα καρότα είναι ψιλοκομμένα τα βάζουμε αργότερα για να μην λιώσουν).
- Μόλις τσιγαριστούν προσθέτουμε δύο ποτήρια νερό περίπου, αλάτι και πιπέρι (αρκετό αν το αντέχουμε), σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει (30-35 λεπτά περίπου.)
- Οταν το κρέας έχει βράσει και "κρατάει" λίγο, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 2-3 λεπτά ώστε να δέσει η σάλτσα.
Συνοδεύει τέλεια ρύζι ή πουρέ.
Πετυχαίνει και θα σας αρέσει πολύ !!!
Τη συνταγή συνιστά: η ΛΙΑΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
|
|