www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Φαλαφελ


Υλικά

  • 1/2 κιλό φούλια, ή ξερά κουκιά, ή ρεβίθια.(Η σειρά είναι με το καλλίτερο αποτέλεσμα). Φούλια πωλούνται κοντά στο Δημαρχείο Αθήνας).
  • Πράσα κατά βούληση (το λιγότερο 5) και χρησιμοποιώ και τα τρυφερά πράσινα μέρη.
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 2 ματσάκια άνηθο
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο
  • Φρυγανιά τριμμένη
  • Λάδι για τηγάνισμα



Προετοιμασία

Μουσκεύουμε για 24 ώρες τα φούλια, ή κουκιά, ή ρεβύθια (δεν τα βράζουμε).

Ετοιμασία

  1. Ψιλοκόβουμε όλα τα άλλα υλικά και τα περνάμε όλα μαζί (εκτός από την φρυγανιά) είτε από μηχανή του κιμά, είτε από μπλέντερ. (Σ αυτή τη φάση, μπορούμε σε ότι μερίδες θέλουμε και να τα καταψύξουμε.)
  2. Πριν τα τηγανίσουμε τα ξεπαγώνουμε (αν είναι από κατάψυξη) και ρίχνουμε σταδιακά τριμμένη φρυγανιά μέχρι να πλάθονται σε κεφτεδάκια στρογγυλά.
  3. Τηγανίζονται σε μπόλικο λάδι όπως οι κεφτέδες.
Είναι μεζές και συνοδεύεται με ό,τι και οι κεφτέδες με κιμά.
Αν, όταν είναι φρεσκοφτιαγμένο το μείγμα, πλάθονται εύκολα κεφτεδάκια, πολλοί δεν βάζουν τη φρυγανιά. Εμένα μ αρέσει γιατί τα κάνει ωραία τραγανά απέξω.

Τη συνταγή συνιστά: η Νένα

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (7)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.