Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Χήνα με μήλα
Υλικά
- 1 χήνα 5-6 κιλά
- 3 κουταλιά αλάτι
- 3 κουταλιά πιπέρι
- 2 κουταλιά κύμινο
- Ξινόμηλα
- 2 κουταλιές νερό
- 1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
- 1 κρεμμύδι
- 1/8 κουταλάκι πιπέρι cayenne
|
|
Προετοιμασία
Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τη χήνα.
Την στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και την τρίβουμε με αλάτι, πιπέρι και κύμινο.
Την αφήνουμε ολονυχτίς στο ψυγείο.
|
Ετοιμασία
- Το πρωί, βράζουμε με λίγο νερό τα μήλα, μέχρι να μαλακώσουν και τα λιώνουμε με
το πηρούνι.
- Προσθέτουμε τη φρυγανιά και το cayenne.
- Γεμίζουμε τη χήνα με το μείγμα και την ψήνουμε για 3 ώρες στους 175°C.
- Στο τέλος των 2 ωρών, την περιχύνουμε με ένα ποτήρι παγωμένο νερό και την ραντίζουμε μερικές φορές ακόμα, μέχρι το τέλος, για να γίνει τραγανιστή.
Τα credits ανήκουν στον Τσέχο παλιόφιλο Jiri Vondracek, της χρυσής εποχής του Highlands
Τη συνταγή συνιστά: ο Χρ. Ζαχαριαδης
|
|