www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Χήνα με μήλα


Υλικά

  • 1 χήνα 5-6 κιλά
  • 3 κουταλιά αλάτι
  • 3 κουταλιά πιπέρι
  • 2 κουταλιά κύμινο
  • Ξινόμηλα
  • 2 κουταλιές νερό
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/8 κουταλάκι πιπέρι cayenne



Προετοιμασία

Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τη χήνα.
Την στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και την τρίβουμε με αλάτι, πιπέρι και κύμινο.
Την αφήνουμε ολονυχτίς στο ψυγείο.

Ετοιμασία

  1. Το πρωί, βράζουμε με λίγο νερό τα μήλα, μέχρι να μαλακώσουν και τα λιώνουμε με το πηρούνι.
  2. Προσθέτουμε τη φρυγανιά και το cayenne.
  3. Γεμίζουμε τη χήνα με το μείγμα και την ψήνουμε για 3 ώρες στους 175°C.
  4. Στο τέλος των 2 ωρών, την περιχύνουμε με ένα ποτήρι παγωμένο νερό και την ραντίζουμε μερικές φορές ακόμα, μέχρι το τέλος, για να γίνει τραγανιστή.
Τα credits ανήκουν στον Τσέχο παλιόφιλο Jiri Vondracek, της χρυσής εποχής του Highlands
Τη συνταγή συνιστά: ο Χρ. Ζαχαριαδης

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (4)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.