www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κεφαλονίτικη κρεατόπιτα τση Γιαγιάς Αθηνάς


Υλικά

  • Υλικά για ένα ταψί διαμέτρου 30 cm:
  • 1,5 κιλό κρέας τράγιο από μπούτι
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ποτήρι νερού ρύζι γλασέ
  • 1 κουταλιά κονσέρβα τομάτας
  • 1 πατάτα κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • Ελαιόλαδο
  • Λάδι
  • Νοστιμιά λαχανικών
  • Λίγο κρασί λευκό ξηρό
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
  • Μοσχοκάρυδο
  • Κανέλα
  • Πρόκα γαρίφαλο σε σκόνη
  • Για το φύλλο:
    • Μισό ποτήρι νερό
    • Μισό ποτήρι ελαιόλαδο
    • Λίγο λευκό ξηρό κρασί
    • Αλάτι
    • Και αλεύρι όσο πάρει αυτή η ποσότητα των υγρών



Ετοιμασία

Το μυστικό τση κεφαλονιτικης κρεατόπιτας είναι να χρησιμοποιήσουμε διάφορα είδη κρέατος: τράγιο, μοσχάρι, χοιρινό, αρνί.

Το τράγιο κρέας (μπούτι) -από τα ελεύθερης βοσκής κατσίκια του Αίνου είναι αυτό που την κάνει ξεχωριστή, αλλά κανένα εστιατόριο δεν το χρησιμοποιεί. Δυστυχώς οι περισσότεροι χρησιμοποιούν κιμά άθλιας ποιότητας.
  1. Πλένουμε πολύ καλά το κρέας, αφαιρούμε το τυχόν λίπος και το κόβουμε σε μικρούς κύβους.
  2. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε σε λάδι το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και ρίχνουμε το κρέας να σοταριστεί πολύ καλά.
  3. Σβήνουμε με το κρασί.
  4. Μόλις εξατμιστεί το κρασί ρίχνουμε ζεστό νερό, τις πατάτες, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, όλα τα μπαχαρικά, τη πάστα τομάτας και αφήνουμε να βράσει μέχρι να είναι το κρέας μισο-έτοιμο και να έχει απορροφήσει αρκετά υγρά.
  5. Ρίχνουμε το ρύζι και αφήνουμε να πάρει βράση.
  6. Κατεβάζουμε από τη φωτιά. Δοκιμάζουμε σε αλάτι, πιπέρι και διορθώνουμε.
  7. Ετοιμάζουμε το φύλλο ανακατεύοντας όλα τα υλικά, και ανοίγουμε φύλλο με τον γνωστό τρόπο.
  8. Λαδώνουμε το ταψάκι μας και τοποθετούμε το πρώτο φύλλο. Γεμίζουμε με το μείγμα του κρέατος, αν δεν υπάρχουν καθόλου υγρά προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό για να βράσει η πίτα μας στο φούρνο.
  9. Προαιρετικά μπορούμε να βάλουμε στο μείγμα και λίγο κεφαλοτύρι, σε αυτή τη περίπτωση προσέχουμε πολύ το αλάτι γιατί το τυρί μας είναι αλμυρό.
  10. Καλύπτουμε και με το άλλο φύλο, κλείνουμε γύρω – γύρω το φύλλο κάνοντας όμορφο σχέδιο.
  11. Ραντίζουμε τέλος το φύλλο με λίγο λάδι και αν θέλουμε με λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο.
  12. Ψήνουμε τη πίτα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μιάμιση ώρα (ανάλογα το πόσο σκληρό είναι το κρέας που χρησιμοποιήσαμε).

Τη συνταγή συνιστά: η Ελένη Χ.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (9)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.