Σχόλια επισκεπτών
- Θέμα: κοτόπιτα
Από: Όλυ 9 / 2 / 2004
Εφη εγώ κάνω την κοτόπιτα με μια ελαφριά μπεσαμέλ ,ομολογώ ότι
είναι πολύ ωραία, τι λές?
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: κοτόπιτα
Από: Lilly 11 / 2 / 2004
Kι εγώ Ολυ έτσι την κάνω, ειδικά όταν έχω να αξιοποιήσω
υπόλοιπα! Αλλά η συνταγή της Έφης με τις πιπεριές δεν παίρνει
μπεσαμέλ, της πάει το πολύ μιά άσπρη σάλτσα (σκέφτομαι την
ετοιματζίδικη 4 τυριά!) ή όπως το θέτει, με κρέμα γάλακτος και
τυριά.
Θα τη δοκιμάσω!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Κάτι ακόμα !
Από: ΚΑΤΕΡΙΝΑ Γ. 29 / 5 / 2006
Υπέροχη η πιτούλα ! Είναι η δεύτερη φορά που την δοκιμάζω και
κάθε φορά αλλάζω και κάτι ! Χθες έβαλα και 1/2 κονσέρβα (καλά
στραγγισμένα και πλυμένα) μανιτάρια και έτριψα και ένα μικρό
κολοκύθι, το οποίο νοστίμεψε αρκετά το φαγητό !
Επειδή τα φύλλα σφολιάτας έχουν από μόνα τους πολύ λάδι, καλό
είναι να μην βάλετε σχεδόν καθόλου λάδι στο τσιγάρισμα των
υλικών (ότι έχει το μπέικον). Θα δείτε ότι την ώρα του ψησίματος
θα βγάλει το φύλλο πάνω από 1 κουταλιά της σούπας λάδι, το οποίο
καλό είναι να το στραγγίξετε !
Κάτι ακόμα : εάν η γέμιση είναι λίγο υγρή, αλείψτε το κάτω φύλλο
με ένα ασπράδι, χτυπημένο σε μαρέγγα, εμποδίζει την υγρασία να
περάσει μέσα ! Πάντως η σφολιάτα είναι δύσκολη στο ψήσιμο.
Θεωρώ, ότι κάθε φορά ίσως θα ήθελε και περισσότερο ψήσιμο.
Παρόλο που την ψήνω και παραπάνω από τις οδηγίες του κουτιού,
σχεδόν ποτέ δεν μου έχουν "ανοίξει" (ψηθεί) όλα τα φυλλαράκια
της. Πάντως αξίζει να την δοκιμάσετε ! Είναι υπέροχη και πολύ
εύκολη, ειδικά σε κάτι έκτακτο που μπορεί να προκύψει, το
φυλλαράκι πρέπει να το έχουμε πάντα στην κατάψυξη και το φιλέτο
κοτόπουλου ξεπαγώνει επίσης πολύ εύκολα !
Άντε σας κούρασα !
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
|