www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κοτόπιτα της Εφης


Υλικά

  • 1 πακέτο στήθος φιλέτο κοτόπουλο
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 2-3 καρότα τριμμένα
  • 10-15 φέτες μπέικον
  • 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 κρέμα γάλακτος
  • τυρί τριμμένο (γκούντα, ρεγκάτο κ.τ.λ)
  • λίγο λάδι ή βούτυρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



Ετοιμασία

  1. Βράζουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε κομματάκια.
  2. Εν τω μεταξύ ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και το μπέικον σε κύβους και τρίβουμε τα καρότα και τα κρεμμυδάκια. Σε ένα τηγάνι ή κατσαρόλα σοτάρουμε με το λάδι ή το βούτυρο τα κρεμμυδάκια, το μπέικον και τις πιπεριές. Οταν πάρουν χρώμα προσθέτουμε τα καρότα το κοτόπουλο, το αλατοπίπερο και τέλος την κρέμα γάλακτος και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  3. Σε ένα βουτυρωμένο ταψί τοποθετούμε το ένα φύλλο σφολιάτας και από πάνω ρίχνουμε όσο τυρί τριμμένο θέλουμε.
  4. Από πάνω απλώνουμε τη γέμιση, προσθέτουμε πάλι τυρί τριμμένο και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας το οποίο αλείφουμε με λίγο βούτυρο και το χαράζουμε σε κομμάτια. Ψήνουμε την πίτα στο φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα.
TIPS
-Καλό είναι να μην ρίξουμε το μίγμα ζεστό πάνω στη σφολιάτα γιατί λιώνει (η σφολιάτα).
-Επίσης αν φαίνεται να έχει πολλά υγρά η ζύμη μπορούμε να προσθέσουμε μια κουταλιά κορν φλάουερ για να δέσει πριν τη απλώσουμε στο ταψί..
-Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όλα τα υπολείμματα από ψητό ή βραστό κοτόπουλο ή γαλοπούλα.
-Οι ποσότητες μπορούν να διαφοροποιηθούν πολύ εύκολα. Αν θέλουμε περισσότερο κοτόπουλο ή πιπεριά ή καρότο κ.ο.κ. Και το αλάτι καλύτερα να το αποφύγουμε σε μεγάλη ποσότητα γιατί το μπέικον είναι ήδη πολύ αλμυρό.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Τη συνταγή συνιστά: η Εφη Λ. (δικής της εμπνεύσεως)

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: κοτόπιτα
    Από: Όλυ   9 / 2 / 2004
    Εφη εγώ κάνω την κοτόπιτα με μια ελαφριά μπεσαμέλ ,ομολογώ ότι είναι πολύ ωραία, τι λές?
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: κοτόπιτα
      Από: Lilly   11 / 2 / 2004
      Kι εγώ Ολυ έτσι την κάνω, ειδικά όταν έχω να αξιοποιήσω 
      υπόλοιπα! Αλλά η συνταγή της Έφης με τις πιπεριές δεν παίρνει 
      μπεσαμέλ, της πάει το πολύ μιά άσπρη σάλτσα (σκέφτομαι την 
      ετοιματζίδικη 4 τυριά!) ή όπως το θέτει, με κρέμα γάλακτος και 
      τυριά. 
      Θα τη δοκιμάσω!
      

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Κάτι ακόμα !
    Από: ΚΑΤΕΡΙΝΑ Γ.  29 / 5 / 2006
    Υπέροχη η πιτούλα ! Είναι η δεύτερη φορά που την δοκιμάζω και 
    κάθε φορά αλλάζω και κάτι ! Χθες έβαλα και 1/2 κονσέρβα (καλά 
    στραγγισμένα και πλυμένα) μανιτάρια και έτριψα και ένα μικρό 
    κολοκύθι, το οποίο νοστίμεψε αρκετά το φαγητό !
    Επειδή τα φύλλα σφολιάτας έχουν από μόνα τους πολύ λάδι, καλό 
    είναι να μην βάλετε σχεδόν καθόλου λάδι στο τσιγάρισμα των 
    υλικών (ότι έχει το μπέικον). Θα δείτε ότι την ώρα του ψησίματος 
    θα βγάλει το φύλλο πάνω από 1 κουταλιά της σούπας λάδι, το οποίο 
    καλό είναι να το στραγγίξετε ! 
    Κάτι ακόμα : εάν η γέμιση είναι λίγο υγρή, αλείψτε το κάτω φύλλο 
    με ένα ασπράδι, χτυπημένο σε μαρέγγα, εμποδίζει την υγρασία να 
    περάσει μέσα ! Πάντως η σφολιάτα είναι δύσκολη στο ψήσιμο. 
    Θεωρώ, ότι κάθε φορά ίσως θα ήθελε και περισσότερο ψήσιμο. 
    Παρόλο που την ψήνω και παραπάνω από τις οδηγίες του κουτιού, 
    σχεδόν ποτέ δεν μου έχουν "ανοίξει" (ψηθεί) όλα τα φυλλαράκια 
    της. Πάντως αξίζει να την δοκιμάσετε ! Είναι υπέροχη και πολύ 
    εύκολη, ειδικά σε κάτι έκτακτο που μπορεί να προκύψει, το 
    φυλλαράκι πρέπει να το έχουμε πάντα στην κατάψυξη και το φιλέτο 
    κοτόπουλου ξεπαγώνει επίσης πολύ εύκολα ! 
    Άντε σας κούρασα !  

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.