www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Καβουρομακαρονάδα


Υλικά

  • 500 gr πέννες ή κοχύλια (ή δικής σας προτίμησης pasta)
  • 1 κρεμμύδι μικρό
  • 1 κύβο ζωμό κοτόπουλου
  • 1 πακετάκι καβούρι απομίμηση (σουρίμι)
  • Λίγο πατέ από τόνο (περίπου 1,5 κουταλάκι)
  • 3 κουταλιές σούπας τυρί ρικόττα
  • Λίγο λευκό κρασί
  • Βασιλικός (κατεψυγμένος κατά προτίμηση)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • (η δοσολογία μπορεί να αλλάξει, σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας)



Ετοιμασία

  1. Βράζουμε τα μακαρόνια μας με λίγο αλάτι al dente.
  2. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε για λίγο το κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κομματάκια μαζί με τον κύβο.
  3. Ρίχνουμε στο τηγάνι και το καβούρι σε κομμάτια και αφού σοταριστεί και αυτό ελαφρά σβήνουμε με το λευκό κρασί.
  4. Προσθέτουμε στο μίγμα της σάλτσας λίγο από το πατέ του τόνου και ανακατεύουμε καλά.
  5. Επειτα προσθέτουμε και την ρικόττα μας, ξαναανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε για λίγο ακόμα στην φωτιά μέχρι να σχηματιστεί ένα πηκτό μίγμα.(Αν βγει πολύ πηκτό το μίγμα αραιώνουμε με ελάχιστο γάλα) 6.Στο τέλος προσθέτουμε και τον βασιλικό (στο τέλος για να μην πικρίσει).
  6. Σουρώνουμε τα μακαρόνια, τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε πάνω τους το μίγμα της σάλτσας μας.
  7. Ανακατεύουμε καλά για να πάει παντού η σάλτσα.
Finitto.....!

Τip: Αν δεν θέλετε να ξετυλιχθούν οι ροδέλες του καβουριού, μπορείτε να προσθέσετε στο τέλος το καβούρι!
Σερβίρεται με λευκό κρασί της αρεσκείας σας.

Τη συνταγή συνιστά: η Antigone (δικής της εμπνεύσεως)

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (6)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.