www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Καστανόσουπα


Υλικά

  • 100 γρ. βούτυρο (μαργαρίνη)
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 μπαστουνάκι κανέλα
  • 1/2 λίτρο ζωμό κοτόπουλου
  • 15 περίπου κάστανα καλά καθαρισμένα
  • Μία πρέζα μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος



Ετοιμασία

  1. Λιώνουμε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, τα καρότα και το μπαστουνάκι της κανέλας.
  3. Κλείνουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να μαραθούν καλά, αλλά που και που ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν και καούν.
  4. Μόλις ετοιμαστούν αφαιρούμε το κομματάκι κανέλας και τα υπόλοιπα, δηλαδή καρότα και κρεμμυδάκι, τα περνάμε από το μπλέντερ και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  5. Βάζουμε τα κάστανα σε άλλη κατσαρόλα μαζί με το ζωμό του κοτόπουλου και βράζουμε για 20 περίπου λεπτά. Ο χρόνος βρασμού βέβαια εξαρτάται από το πόσο μαλακά θα έχουν γίνει τα κάστανα.
  6. Μόλις τα κάστανα μαλακώσουν, τα βγάζουμε και τα περνάμε από το μπλέντερ ώστε να γίνουν πουρές.
  7. Ρίχνουμε κατόπιν τον πουρέ και τον ζωμό μέσα στην κατσαρόλα που έχουμε το κρεμμυδάκι και το καρότο, προσθέτουμε αλατοπίπερο και μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε στο τέλος και την κρέμα γάλακτος.
  8. Πασπαλίζουμε με πιπέρι καγιέν.
Το απολαμβάνουμε οπωσδήποτε ζεστό.

Μία άλλη εκδοχή είναι να την στο τέλος να ρίξουμε ένα μείγμα από χτυπημένα αυγά και λεμόνι και να γαρνίρουμε με μαϊντανό.

Τη συνταγή συνιστά: Γιάννης Σ. - Yannis

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: H νηστίσιμη εκδοχή....
    Από: Μπαγιάτης  21 / 3 / 2004
    Φίλε Yannis . χαίρε ! Εξαιρετική η σούπα σου πράγματι...κομψή , βαθιά γεύση και... τολμώ να πώ ( με τη σύμφωνη γνώμη της γυναίκας μου βεβαίως ) ΠΟΛΥ Σέξυ (!) η συνταγή σου... Την πείραξα λίγο τώρα με τη νηστεία , βάζοντας ζωμό χορταρικών αντί του κοτόπουλου , σφήνοντας τελείως έξω την κρέμα ( αυτό πιο πολύ γιά μια ψευδαίσθηση Light ,δε βαρυέσαι όμως μωρέ Γιάννη , άμα είσαι " κολλημένος με τη μπάλλα " που λένε...καταλαβαίνεις το μάταιον και ψευδεπίγραφον των σχετικών ενοχών...). Η σούπα πάντως, συνέχισε να έχει μια μακριά και αρχοντική επίγευση , την οποία βοήθησα ελπίζω, προσθέτοντας την ώρα που "φοβέριζα" το κρεμμυδάκι στο λάδι και μια γενναία κουταλιά (της σούπας) ξυδάκι απο σέρρυ... Πάντα τέτοια , tessekur ederim arkadasim Yannis... o Mπαγιάτης
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: H νηστίσιμη εκδοχή....
      Από: Yannis  22 / 3 / 2004
      Gunaydin Bayiatis
      
      Teşekkür Ederim
      Napiyosun arkadasim?
      çok iyiyim...
      
      Yannis 
      
      
      
      
      
      Yannis
      

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.