www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Αυγά δασικά


Υλικά

  • Αυγά
  • Μανιτάρια (κονσέρβα ή τα άσπρα του εμπορίου)
  • Λάδι
  • Αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι
  • Κόκκινο πιπέρι καυτερό (ή μπούκοβο)
  • Λίγο κετσαπ με λίγο πελτέ ντομάτα αραιωμένο με νερό
  • (Οι αναλογίες κατά βούληση: Προσωπικά βάζω δύο κονσέρβες μανιτάρια για τέσσερα αβγά και μισό κουταλάκι κόκκινο πιπέρι, και μισό κουταλάκι πελτέ με δύο κουτάλια κέτσαπ που τα αραιώνω με νερό για να φτάσουν τα 3/4 του φλυτζανιού)



Ετοιμασία

  1. Πλένουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε κομμάτια (προτιμήστε κονσέρβα για να γλιτώσετε τον κόπο)
  2. Βάζουμε πολύ λίγο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι αντικολλητικό και ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια (σε χαμηλή φωτιά εννοείται!) και τα αφήνουμε να ψηθούν καλά.
  3. Ρίχνουμε το κέτσαπ με το πελτέ και τα πιπέρια και το αλάτι και τα αφήνουμε να σχηματίσουν μια στρώση.
  4. Ρίχνουμε από πάνω τα αβγά και σκεπάζουμε με το καπάκι το τηγάνι (ανεβάζουμε τη φωτιά)
  5. Δεν ανακατεύουμε και αφήνουμε τα αυγά να ψηθούν με κλειστό το καπάκι επάνω στην στρώση από τα μανιτάρια.

Τη συνταγή συνιστά: η Maria Kaloudi

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (15)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.