www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Σπανακόπιτα


Υλικά

  • Ενα πακέτο φύλλα για πίτες
  • 700-750 γρ. σκληρή φέτα
  • 2 αυγά
  • 1 κιλό σπανάκι ή ένα πακέτο κατεψυγμένο
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 3-4 κλαράκια άνηθο
  • Βούτυρο
  • Λάδι



Ετοιμασία

  1. Ξεπαγώνουμε το φύλλο σύμφωνα με τις οδηγίες.
  2. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια και τα τσιγαρίζουμε λίγο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ρίχνουμε 2-3 κουταλιές λάδι.
  3. Μόλις τσιγαριστούν ρίχνουμε και το σπανάκι (καθαρισμένο και πλυμένο καλά ή εάν είναι κατεψυγμένο κατευθείαν από την κατάψυξη ή την συντήρηση) και το τσιγαρίζουμε λίγο (αν είναι από την συντήρηση που δεν έχει πάγο ίσα που το ανακατεύουμε και κλείνουμε το μάτι).
  4. Μόλις τσιγαριστεί, το σουρώνουμε και το πατάμε να φύγει το λάδι και το αφήνουμε να κρυώσει (αν θέλουμε μπορούμε να το τσιγαρίσουμε και από την προηγούμενη).
  5. Τρίβουμε την φέτα στον τρίφτη (στο μέρος που έχει την μεγαλύτερη τρύπα), χτυπάμε σ' ένα πιάτο κα 2 αυγά (σαν ομελέτα), προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι (λίγο περισσότερο από ότι ρίχνουμε στην ομελέτα) και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά (σπανάκι, τυρί, αυγά).
  6. Βάζουμε το πρώτο φύλλο σε ένα πυρέξ (το πυρέξ να έχει διάσταση που να διπλώνει στα δύο το φύλλο) ώστε το μισό να είναι μέσα και το άλλο μισό έξω και αλείφουμε το μέσα φύλλο με λίγο βούτυρο και λίγο λάδι.
  7. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα (εκτός από ένα).
  8. Ρίχνουμε την γέμιση και αρχίζουμε να γυρίζουμε ένα-ένα τα φύλλα (τα αλείφουμε και αυτά) και στο τέλος βάζουμε διπλό το τελευταίο φύλλο.
  9. Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια (προσοχή δεν χαράζουμε, κόβουμε μέχρι κάτω για να βγουν όλα τα υγρά κατά την διάρκεια του ψησίματος), αλείφουμε με λίγο βούτυρο το φύλλο, ρίχνουμε 4 κουταλιές περίπου λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για μία ώρα.
  10. Μόλις ψηθεί, την βγάζουμε αμέσως από τον φούρνο (δεν την σκεπάζουμε καθόλου γιατί χαλάει το φύλλο).
Βάζουμε βούτυρο στα φύλλα για να είναι τραγανά και λάδι για να είναι νόστιμα (ελαφρά με το πινελάκι για να μην είναι πολύ). Η συνταγή είναι δοκιμασμένη αμέτρητες φορές και είναι πεντανόστιμη.

Με την ίδια γέμιση μπορούμε να φτιάξουμε σπανακοπιτάκια με φύλλο που θα ανοίξουμε (θα τα κάνουμε σαν φακελάκια) και θα τα τηγανίσουμε σε καυτό λάδι. Τα συνηθίζουν πολύ στην Μάνη.

Τη συνταγή συνιστά: η Μαρία Βλαχοπούλου

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.