www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Μακαρονάδα με ξηρούς καρπούς


Υλικά

  • 400 γραμμάρια μακαρόνια Νο 5 (ή τύπου Μπουκατίνι)
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
  • Λαδάκι
  • 1 κουταλιά πολτοποιημένη λιαστή τομάτα
  • 4 κουταλιές σταφίδα σουλτανίνα
  • 4 κουταλιές κουκουνάρια ελαφρά σοταρισμένα
  • Αρκετά καβουρδισμένα αμύγδαλα
  • 8 φιλέτα αντσούγας στο λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



Ετοιμασία

  1. Βράζουμε τα μακαρόνια.
  2. Πλένουμε τις αντσούγες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  3. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε προσεκτικά με λίγο λαδάκι τις αντσούγες ώστε να μην καούν και πικρίσουν.
  4. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σοτάρουμε με λαδάκι, ρίχνουμε τη σταφίδα, τα κουκουνάρια, τη λιαστή τομάτα.
  5. Τα σοτάρουμε για λίγο και τα αφήνουμε να βράσουν προσθέτοντας λίγες κουταλιές νερό από τα μακαρόνια και αλατοπιπερώνουμε.
  6. Προσθέτουμε τις σοταρισμένες αντσούγιες στο μείγμα, βράζουμε για λίγο να αναμειχθούν τα υλικά (προσθέτουμε αν χρειάζεται νερό από τα μακαρόνια).
  7. Σουρώνουμε πολύ καλά τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε πολύ καλά και προσεκτικά.
  8. Ρίχνουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα στο μιξεράκι και τα τρίβουμε.
  9. Σερβίρουμε τα μακαρόνια μας πασπαλίζοντας με μπόλικο καβουρδισμένο αμύγδαλο.

Τη συνταγή συνιστά: η Ελένη X. (δικής της εμπνεύσεως)

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (13)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.