Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μακαρονάδα με ξηρούς καρπούς
Υλικά
- 400 γραμμάρια μακαρόνια Νο 5 (ή τύπου Μπουκατίνι)
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
- Λαδάκι
- 1 κουταλιά πολτοποιημένη λιαστή τομάτα
- 4 κουταλιές σταφίδα σουλτανίνα
- 4 κουταλιές κουκουνάρια ελαφρά σοταρισμένα
- Αρκετά καβουρδισμένα αμύγδαλα
- 8 φιλέτα αντσούγας στο λάδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Βράζουμε τα μακαρόνια.
- Πλένουμε τις αντσούγες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
- Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε προσεκτικά με λίγο λαδάκι τις αντσούγες ώστε να μην καούν και πικρίσουν.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σοτάρουμε με λαδάκι, ρίχνουμε τη σταφίδα, τα κουκουνάρια, τη λιαστή τομάτα.
- Τα σοτάρουμε για λίγο και τα αφήνουμε να βράσουν προσθέτοντας λίγες κουταλιές νερό από τα μακαρόνια και αλατοπιπερώνουμε.
- Προσθέτουμε τις σοταρισμένες αντσούγιες στο μείγμα, βράζουμε για λίγο να αναμειχθούν τα υλικά (προσθέτουμε αν χρειάζεται νερό από τα μακαρόνια).
- Σουρώνουμε πολύ καλά τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα υπόλοιπα
υλικά, ανακατεύουμε πολύ καλά και προσεκτικά.
- Ρίχνουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα στο μιξεράκι και τα τρίβουμε.
- Σερβίρουμε τα μακαρόνια μας πασπαλίζοντας με μπόλικο καβουρδισμένο αμύγδαλο.
Τη συνταγή συνιστά: η Ελένη X. (δικής της εμπνεύσεως)
|
|