www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Ομελέτα με πράσινα σπαράγγια και καπνιστό σολομό


Υλικά

  • 6 αυγά
  • 1 δεματάκι πράσινα σπαράγγια
  • Δύο φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 80 γραμμάρια καπνιστός σολομός
  • Δυο κουταλιές κρέμα γάλακτος φυτική
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μερικά φυλλαράκια chives



Ετοιμασία

  1. Καθαρίζουμε τα σπαράγγια, κόβουμε τα σκληρά κοτσάνια, τα δένουμε πάλι σε δεματάκι και βράζουμε σε αλατισμένο νερό προσέχοντας να είναι οι τρυφερές κορυφές έξω από το νερό (αν έχετε το ειδικό σκεύος για τα σπαράγγια θα είναι πιο εύκολο) για 10-12 λεπτά.
  2. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, τα κόβουμε όλα σε ροδέλες ακόμα και το πράσινο μέρος τους, τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά με λίγο βούτυρο και προσθέτουμε προσεκτικά και τα τρυφερά σπαράγγια.
  3. Κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες τον σολομό.
  4. Χτυπάμε τα αυγά με τη κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε προσεκτικά τα σπαράγγια, τα κρεμμύδια και τον σολομό και ανακατεύουμε καλά και προσεκτικά.
  5. Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο τηγάνι και ψήνουμε τη ομελέτα μας.
Τη σερβίρουμε πολύ ζεστή γαρνιρισμένη με ψιλοκομμένο chives.

Τη συνταγή συνιστά: η Ελένη X. (δικής της εμπνεύσεως)

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.