www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κουλούρα με σπανάκι


Υλικά

  • 1 κ. σπανάκι
  • 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 πατάτα
  • 2 αυγά
  • 1 φλιτζανάκι τραχανά γλυκό (για να τραβήξει τα υγρά)
  • ¼ τριμμένο κασέρι (ή οποιοδήποτε άλλο κίτρινο τυρί θέλετε)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ανιθο
  • 4 φύλλα κρούστας



Ετοιμασία

  1. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερό) και τα μαραίνουμε με λίγο λάδι σε κατσαρολάκι.
  2. Ρίχνουμε το σπανάκι να μαραθεί κι αυτό, τρίβουμε ωμή την πατάτα στο ψιλό του τρίφτη και όλα τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
  3. Σε στρογγυλή φόρμα κεϊκ (με τρύπα) στρώνουμε ένα-ένα τα φύλλα κρούστας, λαδώνοντάς τα ανάμεσα και φροντίζοντας να αφήνουμε φύλλο να περισσεύει γύρω-γύρω, για να το γυρίσουμε ώστε να σκεπαστεί η κουλούρα που θα σχηματισθεί.
  4. Βάζουμε μέσα το σπανάκι, σκεπάζουμε με το υπόλοιπο φύλο, ραντίζουμε με λίγο λάδι και νερό και ψήνουμε για 45΄ περίπου στους 180. (μέχρι να ροδίσει το φύλλο).
  5. Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και έχουμε μια εντυπωσιακή "Κουλούρα με σπανάκι" ….(που δεν της φαίνεται κιόλας !!!!!)
Παραλλαγές: Προσθέτουμε κομματάκια ζαμπόν ή τυρί φέτα

Τη συνταγή συνιστά: η AΣΠΑ ΠΑΠΠΑ (δικής της εμπνεύσεως)

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (7)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.