Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κουλούρα με σπανάκι
Υλικά
- 1 κ. σπανάκι
- 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 πατάτα
- 2 αυγά
- 1 φλιτζανάκι τραχανά γλυκό (για να τραβήξει τα υγρά)
- ¼ τριμμένο κασέρι (ή οποιοδήποτε άλλο κίτρινο τυρί θέλετε)
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ανιθο
- 4 φύλλα κρούστας
|
|
Ετοιμασία
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερό) και τα μαραίνουμε με λίγο λάδι σε κατσαρολάκι.
- Ρίχνουμε το σπανάκι να μαραθεί κι αυτό, τρίβουμε ωμή την πατάτα στο ψιλό του τρίφτη και όλα τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
- Σε στρογγυλή φόρμα κεϊκ (με τρύπα) στρώνουμε ένα-ένα τα φύλλα κρούστας, λαδώνοντάς τα ανάμεσα και φροντίζοντας να αφήνουμε φύλλο να περισσεύει γύρω-γύρω, για να το γυρίσουμε ώστε να σκεπαστεί η κουλούρα που θα σχηματισθεί.
- Βάζουμε μέσα το σπανάκι, σκεπάζουμε με το υπόλοιπο φύλο, ραντίζουμε με λίγο λάδι και νερό και ψήνουμε για 45΄ περίπου στους 180. (μέχρι να ροδίσει το φύλλο).
- Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και έχουμε μια εντυπωσιακή "Κουλούρα με σπανάκι" ….(που δεν της φαίνεται κιόλας !!!!!)
Παραλλαγές: Προσθέτουμε κομματάκια ζαμπόν ή τυρί φέτα
Τη συνταγή συνιστά: η AΣΠΑ ΠΑΠΠΑ (δικής της εμπνεύσεως)
|
|