Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Πρασόπιτα
Υλικά
- 7-8 πράσα μέτρια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- Ανιθο
- Μαϊντανό
- Δυόσμο
- 300 γρ. τυρί φέτα
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- πιπέρι
- 1 αυγό
- Λίγο ελαιόλαδο
|
|
Ετοιμασία
- Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε το πράσο σε ροδέλες λεπτές και τα φρέσκα κρεμμυδάκια με ένα φλιτζανάκι νερό να μαραθούν και να πιουν τα υγρά τους.
- Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τη φέτα σε τρίμματα χοντρά, το μαϊντανό, τον άνηθο και το δυόσμο ψιλοκομμένα, τα πράσα αφού έχουν λίγο κρυώσει και το αυγό χτυπημένο. (Ρίχνουμε μόνο πιπέρι γιατί η φέτα είναι αλμυρή από μόνη της.)
- Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο(περίπου μια κουταλιά της σούπας).
- Στρώνουμε τα μισά φύλα κρούστας(αφού τα λαδώσουμε μεταξύ τους) σε βουτυρωμένο ή λαδωμένο ταψί (χρειαζόμαστε ένα ταψί μεσαίο-το κλασσικό βαθύ ταψί του φούρνου μας. Γίνεται και σε μεσαίο στρογγυλό ταψάκι).
- Ρίχνουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με τα άλλα μισά φύλλα.
- Λαδώνουμε και από πάνω και ψήνουμε στους 180 °C(πάνω και κάτω αντίσταση) για
μισή ώρα περίπου.
Μπορούμε αν θέλουμε πριν ψηθεί να χαράξουμε σε κομμάτια.
Τη συνταγή συνιστά: η Χιονάτη
|
|