www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Πρασόπιτα


Υλικά

  • 7-8 πράσα μέτρια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • Ανιθο
  • Μαϊντανό
  • Δυόσμο
  • 300 γρ. τυρί φέτα
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • πιπέρι
  • 1 αυγό
  • Λίγο ελαιόλαδο



Ετοιμασία

  1. Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε το πράσο σε ροδέλες λεπτές και τα φρέσκα κρεμμυδάκια με ένα φλιτζανάκι νερό να μαραθούν και να πιουν τα υγρά τους.
  2. Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τη φέτα σε τρίμματα χοντρά, το μαϊντανό, τον άνηθο και το δυόσμο ψιλοκομμένα, τα πράσα αφού έχουν λίγο κρυώσει και το αυγό χτυπημένο. (Ρίχνουμε μόνο πιπέρι γιατί η φέτα είναι αλμυρή από μόνη της.)
  3. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο(περίπου μια κουταλιά της σούπας).
  4. Στρώνουμε τα μισά φύλα κρούστας(αφού τα λαδώσουμε μεταξύ τους) σε βουτυρωμένο ή λαδωμένο ταψί (χρειαζόμαστε ένα ταψί μεσαίο-το κλασσικό βαθύ ταψί του φούρνου μας. Γίνεται και σε μεσαίο στρογγυλό ταψάκι).
  5. Ρίχνουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με τα άλλα μισά φύλλα.
  6. Λαδώνουμε και από πάνω και ψήνουμε στους 180 °C(πάνω και κάτω αντίσταση) για μισή ώρα περίπου.
Μπορούμε αν θέλουμε πριν ψηθεί να χαράξουμε σε κομμάτια.

Τη συνταγή συνιστά: η Χιονάτη

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (1)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.