www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Ντολμαδάκια κρητικά


Υλικά

  • 500 γρ. περίπου αμπελόφυλλα
  • 1 καρότο
  • 1 κολοκύθι
  • 1 μελιτζάνα
  • 1 πατάτα
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 ντομάτες η 1 κουτί ντοματάκια ολόκληρα
  • 1 κουταλιά πελτέ
  • 1 κούπα ρύζι για ντολμαδάκια
  • Μαϊντανό
  • Ανηθο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Κύμινο
  • Λάδι
  • Χυμό λεμονιού
  • Λεμόνι



Ετοιμασία

  1. Βάζουμε το ρύζι σε ένα μπολ με νερό και το αφήνουμε.
  2. Ζεματάμε τα φύλλα και τα βάζουμε σε ένα τρυπητό.
  3. Σε ένα μπολ τρίβουμε στον τρίφτη τα κρεμμύδια, το καρότο, το κολοκύθι, τη μελιτζάνα, την πατάτα, τις ντομάτες ή τα ντοματάκια.
  4. Προσθέτουμε το μαϊντανό και τον άνηθο ψιλοκομμένα το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο, τον πελτέ, το ρύζι στραγγισμένο και το λάδι.
  5. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα, γεμίζουμε τα φύλλα, τοποθετούμε τα ντολμαδάκια κυκλικά στην κατσαρόλα και προσθέτουμε μέσα ότι υγρά έχει βγάλει το μείγμα και λίγο λάδι ακόμα.
  6. Τέλος σκεπάζουμε τα ντολμαδάκια με ότι φύλλα περίσσεψαν και ένα βαρύ πιάτο. Σιγοβράζουμε το φαγητό για περίπου 1 ώρα.
  7. Δέκα λεπτά πριν το τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.
Συνοδεύονται προαιρετικά με γιαούρτι στραγγιστό η τζατζίκι.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ......

Τη συνταγή συνιστά: η stevi

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (14)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.