Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Λιθρίνια στον φούρνο
Υλικά
- 1 1/2 κιλό λιθρίνια (ή μπαρμπούνια)
- 3 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 7 σκελίδες σκόρδο κομμένα σε φέτες
- 1 λεμόνι
- 5 πιπεριές κομμένες σε ροδέλες (κόκκινες, πράσινες)
- 1/2 κούπα άσπρο κρασί αρετσίνωτο
- Μαϊντανό
- Μπαχάρι σε κόκκους
- Πιπέρι σε κόκκους
- 3 γαρύφαλλα
- 1 1/2 κούπα λάδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
- Για ποτό προτείνουμε:
-Λευκός ξηρός -Ρετσίνα
|
|
Ετοιμασία
- Καθαρίζουμε τα ψάρια, τα πλένουμε και τα αφήνουμε σε ένα τρυπητό να στραγγίσουν.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και όταν τσιγαριστούν προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το λεμόνι), ανακατεύουμε και τα σβήνουμε με κρασί.
- Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το κρασί.
- Εν τω μεταξύ βάζουμε τα ψάρια σε ένα ταψί και τα περιχύνουμε με τον χυμό του λεμονιού.
- Oταν γίνει το μίγμα το ρίχνουμε πάνω από τα ψάρια και ψήνουμε το φαγητό στους 200ο C για 30 λεπτά περίπου.
|
|