www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Λιθρίνια στον φούρνο


Υλικά

  • 1 1/2 κιλό λιθρίνια (ή μπαρμπούνια)
  • 3 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 7 σκελίδες σκόρδο κομμένα σε φέτες
  • 1 λεμόνι
  • 5 πιπεριές κομμένες σε ροδέλες (κόκκινες, πράσινες)
  • 1/2 κούπα άσπρο κρασί αρετσίνωτο
  • Μαϊντανό
  • Μπαχάρι σε κόκκους
  • Πιπέρι σε κόκκους
  • 3 γαρύφαλλα
  • 1 1/2 κούπα λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



  • Για ποτό προτείνουμε:
    -Λευκός ξηρός
    -Ρετσίνα

Ετοιμασία

  1. Καθαρίζουμε τα ψάρια, τα πλένουμε και τα αφήνουμε σε ένα τρυπητό να στραγγίσουν.
  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και όταν τσιγαριστούν προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το λεμόνι), ανακατεύουμε και τα σβήνουμε με κρασί.
  3. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το κρασί.
  4. Εν τω μεταξύ βάζουμε τα ψάρια σε ένα ταψί και τα περιχύνουμε με τον χυμό του λεμονιού.
  5. Oταν γίνει το μίγμα το ρίχνουμε πάνω από τα ψάρια και ψήνουμε το φαγητό στους 200ο C για 30 λεπτά περίπου.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.