www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Ψαρονέφρι γεμιστό με μπανάνες, ινδικής απόχρωσης


Υλικά

  • 2 ψαρονέφρια μετρίου μεγέθους
  • 2 μπανάνες (κομμένες κατά μήκος στα 3)
  • 3 κρεμμύδια (μέτρια) ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Κρασί λευκό
  • Coconut milk (1 φλυτζάνι τσαγιού)
  • Λάδι
  • Βούτυρο φρέσκο (1 κουταλιά για μυρωδιά)
  • Garam Masala
  • Curry Powder (κατά προτίμηση Madras)
  • Ginger (τριμμένο)
  • Κόλιανδρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Πάπρικα
  • Worcestershire Sauce



Ετοιμασία

  1. Με μαχαίρι μυτερό και κοφτερό κάνουμε τρύπα ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ στο κάθε ψαρονέφρι (βοηθάει και το εργαλείο με την μονοκόμματη λάμα που καθαρίζουμε τα μήλα ή τα κολοκύθια) και βάζουμε μέσα με προσοχή το 1/3 της μπανάνας.
  2. Σπρώχνουμε και με το δάχτυλο για να βάλουμε όσο το δυνατόν περισσότερη μπανάνα μέσα στο ψαρονέφρι και βάζουμε και από μια οδοντογλυφίδα στην κάθε άκρη, για να μη χυθεί έξω η γέμιση κατά το μαγείρεμα.
  3. Σοτάρουμε το κρέας σε λάδι και σε 1 κουταλιά βούτυρο, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και αφήνουμε να πάρουν όλα χρώμα.
  4. Σβήνουμε με το κρασί και την Worcestershire Sauce.
  5. Ρίχνουμε 3 κουταλιές γλυκού Garam Masala, 2 κουταλιές γλυκού Curry Madras, 1 κουταλιά Ginger, 1 Κουταλιά κόλιανδρο τριμμένο, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.
  6. Προσθέτουμε νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα για 45' με 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  7. Στο τέλος, σε πολύ χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το γάλα καρύδας και αφήνουμε άλλα 5-10΄.
Ισως χρειαστεί και λίγο λεμονοχυμό, ανάλογα την προσωπική γεύση του καθενός.
Αν θέλουμε προσθέτουμε σταφίδες μουλιασμένες σε κρασί, τηγανίζουμε χονδρές φέτες μπανάνας σε λίγο βούτυρο και τις προσθέτουμε αφού σβήσουμε τη φωτιά.
Μπορούμε να γαρνίρουμε και με κοπανισμένο καρύδι.
Σερβίρουμε με ρύζι basmati, πάντα όχι παραβρασμένο!

Τη συνταγή συνιστά: η Juanita La Quejica

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (20)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.