Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Χοιρινό με κολοκάσι, ντομάτα και σέλινο
Υλικά
- 1 κιλό χοιρινό
- Ελαιόλαδο
- 1 κιλό κολοκάσια καρέ
- 1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
- Λίγο σέλερι σε κομμάτια 5 εκ.
- 1 κουτ. χυμό λεμονιού
- 400 γρ. κονκασέ
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο λάδι, σοτάρουμε ελαφρά το κολοκάσι και το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα.
- Ρίχνουμε το χοιρινό στην κατσαρόλα και το ροδίζουμε απ' όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε και αυτό.
- Τέλος ρίχνουμε τη ντομάτα, το σέλινο, το κολοκάσι, αλάτι, πιπέρι, το χυμό λεμονιού, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
Μπορούμε αν δεν βρούμε κολοκάσι να χρησιμοποιήσουμε γλυκοπατάτες.
Τη συνταγή συνιστά: Ο Ανδρέας Γάβρης
|
|