Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Λάχανο γιαχνί
Υλικά
- 1 λάχανο άσπρο
- 1- 2 κόκκινες καυτερές πιπερίτσες
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 1/2 κουταλιά πάστα τομάτας
- 4 κουταλιές λάδι
- 1 φύλλο δάφνης
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Πλένουμε πολύ καλά το λάχανο σε τρεχούμενο νερό, το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και αυτά σε λεπτές φετούλες σχεδόν όπως το κόβουμε για σαλάτα.
- Βάζουμε το λάχανο στο σουρωτήρι και το ξεπλένουμε πάλι κάτω από το τρεχούμενο νερό, το τρίβουμε με αλάτι και το αφήνουμε λίγη ώρα να βγάλει τα υγρά του.
- Σε μία χύτρα βάζουμε το λάδι να κάψει, τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμυδάκι μας, προσθέτουμε το λάχανο και το ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε τις καυτερές πιπερίτσες σε ψιλά κομματάκια, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και 1 με 2 ποτήρια νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το λάχανο.
- Μπορούμε αν θέλουμε και μας αρέσει να προσθέσουμε κομματάκια κόκκινης πιπεριάς (Φλωρίνης). Γίνεται πολύ νόστιμο!
Επειδή το λάχανο είναι βαρύ μαγειρεμένο, είναι προτιμότερο να το συνοδεύσετε με λίγη φέτα και ίσως καμιά αλοιφή. Είναι τόσο πλούσιο σε γεύση και θερμίδες που δεν χρειάζεται πολλά για να συμπληρώσουν το γεύμα.
Καλή όρεξη!
Τη συνταγή συνιστά: η Εστέλλα
|
|