www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Λάχανο γιαχνί


Υλικά

  • 1 λάχανο άσπρο
  • 1- 2 κόκκινες καυτερές πιπερίτσες
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 1/2 κουταλιά πάστα τομάτας
  • 4 κουταλιές λάδι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



Ετοιμασία

  1. Πλένουμε πολύ καλά το λάχανο σε τρεχούμενο νερό, το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και αυτά σε λεπτές φετούλες σχεδόν όπως το κόβουμε για σαλάτα.
  2. Βάζουμε το λάχανο στο σουρωτήρι και το ξεπλένουμε πάλι κάτω από το τρεχούμενο νερό, το τρίβουμε με αλάτι και το αφήνουμε λίγη ώρα να βγάλει τα υγρά του.
  3. Σε μία χύτρα βάζουμε το λάδι να κάψει, τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμυδάκι μας, προσθέτουμε το λάχανο και το ανακατεύουμε.
  4. Ρίχνουμε τις καυτερές πιπερίτσες σε ψιλά κομματάκια, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και 1 με 2 ποτήρια νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το λάχανο.
  5. Μπορούμε αν θέλουμε και μας αρέσει να προσθέσουμε κομματάκια κόκκινης πιπεριάς (Φλωρίνης). Γίνεται πολύ νόστιμο!
Επειδή το λάχανο είναι βαρύ μαγειρεμένο, είναι προτιμότερο να το συνοδεύσετε με λίγη φέτα και ίσως καμιά αλοιφή. Είναι τόσο πλούσιο σε γεύση και θερμίδες που δεν χρειάζεται πολλά για να συμπληρώσουν το γεύμα. Καλή όρεξη!

Τη συνταγή συνιστά: η Εστέλλα

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (4)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.