Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Ντολμάδες με μαρούλι και μπακαλιάρο
Υλικά
- 1 φιλέτο μπακαλιάρο (1/2 κιλό)
- 1 1/2 φλιτζάνι ρύζι
- 1 φινόκιο ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
- 1 πράσο ψιλοκομμένο (μόνο το άσπρο)
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
- 1 μαρούλι μεγάλο
- 3/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι μεγάλο κομμένο σε φέτες
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Προετοιμασία
Ξαρμυρίζουμε το μπακαλιάρο για 12 ώρες.
|
Ετοιμασία
- Ζεματίζουμε ελαφρά τα μαρουλόφυλλα.
- Στραγγίζουμε τον μπακαλιάρο, αφαιρούμε την πέτσα, τον χωρίζουμε σε μικρά κομμάτια και τον βάζουμε σε μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε το ρύζι, τα λαχανικά, το φινόκιο, τα κρεμμυδάκια, λάδι, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε καλά να ενωθούν μεταξύ τους τα υλικά.
- Βάζουμε μία κουταλιά γέμιση στην άκρη κάθε μαρουλόφυλλου και τυλίγουμε κάθε ντολμαδάκι σφιχτά.
- Στρώνουμε τον πάτο της κατσαρόλας με τις φέτες λεμονιού και τοποθετούμε από πάνω τους ντολμάδες.
- Περιχύνουμε με ελάχιστο λάδι, λίγο χυμό λεμονιού και ένα ποτήρι νερό και σκεπάζουμε με ένα πιάτο.
- Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 30'-40'.
Σερβίρουμε τους ντολμάδες ζεστούς ή χλιαρούς.
Τη συνταγή συνιστά: Ο Ανδρέας Γάβρης
|
|