www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Ντολμάδες με μαρούλι και μπακαλιάρο


Υλικά

  • 1 φιλέτο μπακαλιάρο (1/2 κιλό)
  • 1 1/2 φλιτζάνι ρύζι
  • 1 φινόκιο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο (μόνο το άσπρο)
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 1 μαρούλι μεγάλο
  • 3/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι μεγάλο κομμένο σε φέτες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



Προετοιμασία

Ξαρμυρίζουμε το μπακαλιάρο για 12 ώρες.

Ετοιμασία

  1. Ζεματίζουμε ελαφρά τα μαρουλόφυλλα.
  2. Στραγγίζουμε τον μπακαλιάρο, αφαιρούμε την πέτσα, τον χωρίζουμε σε μικρά κομμάτια και τον βάζουμε σε μεγάλο μπολ.
  3. Προσθέτουμε το ρύζι, τα λαχανικά, το φινόκιο, τα κρεμμυδάκια, λάδι, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε καλά να ενωθούν μεταξύ τους τα υλικά.
  4. Βάζουμε μία κουταλιά γέμιση στην άκρη κάθε μαρουλόφυλλου και τυλίγουμε κάθε ντολμαδάκι σφιχτά.
  5. Στρώνουμε τον πάτο της κατσαρόλας με τις φέτες λεμονιού και τοποθετούμε από πάνω τους ντολμάδες.
  6. Περιχύνουμε με ελάχιστο λάδι, λίγο χυμό λεμονιού και ένα ποτήρι νερό και σκεπάζουμε με ένα πιάτο.
  7. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 30'-40'.
Σερβίρουμε τους ντολμάδες ζεστούς ή χλιαρούς.

Τη συνταγή συνιστά: Ο Ανδρέας Γάβρης

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (4)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.