www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Εξοχικό σε ατομικά πουγκάκια


Υλικά

  • Ανά (μεγαλούτσικη) μερίδα: 1 μέτρια πατάτα
  • 1/2 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο λειωμένη
  • 1 μικρό καρότο
  • 1/2 πιπεριά (χρησιμοποιούμε και πράσινες και κόκκινες)
  • 1 κουταλιά κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα τριμμένη
  • 60-80 gr. φέτα
  • 90-120 gr. αρνάκι (όχι παχύ)
  • 1 κουταλάκι λάδι (ανάλογα με το πόσο παχύ είναι το κρέας)
  • Ρίγανη
  • Αλάτι (ανάλογα με τα τυριά)
  • Μπόλικο κόκκινο γλυκό (ή και καυτερό) πιπέρι
  • Λαδόκολλες



Ετοιμασία

  1. Κόβουμε το αρνάκι σε λουρίδες περίπου 5x2 cm και πάχους 8 mm, τα κρεμμύδια σε λεπτά μισοφέγγαρα, τα υπόλοιπα υλικά σε κυβάκια με ακμή περίπου 1.5-2 cm.
  2. Ανακατεύουμε τα υλικά και χωρίζουμε σε μερίδες.
  3. Βάζουμε την κάθε μερίδα σε λαδόκολλα και την κλείνουμε καλά στρίβοντας μαζί τις άκρες επάνω (σαν πουγκί) και τις βάζουμε σε ταψί με λίγο ζεστό νερό.
  4. Ψήνουμε στους 250 βαθμούς για 45-50 λεπτά (αναλόγως του πόσο καίει ο φούρνος).
  5. Τοποθετούμε κάθε πουγκάκι σε βαθύ πιάτο (μια και έχει σχηματιστεί υπέροχο ζουμάκι) και κόβουμε με ψαλίδι το επάνω μέρος της λαδόκολλας.
Με 5-10 λεπτά παραπάνω ψήσιμο απορροφάται το ζουμί και ροδίζει το τυρί (αν είναι πάνω-πάνω)εγώ όμως προτιμώ το λιγότερο ψημένο.
Αυτό το φαγητό εκτός από τη νοστιμιά του έχει το πλεονέκτημα ότι μπορεί να περιμένει λίγο στο ψυγείο (όχι πολλές ώρες λόγω πατάτας) και να μπει στο φούρνο 1 ώρα πριν σερβίρουμε.

Τη συνταγή συνιστά: η άλλη Αγγελική

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (3)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.