Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μακαρόνια με σάλτσα από μύδια και ροκφόρ
Υλικά
- 1 πακέτο μακαρόνια (σπαγγέτι)
- Μία μικρή κρέμα γάλακτος
- 150 γρ. μύδια καθαρισμένα
- 100 γρ. ροκφόρ ή blou cheece
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λίγο λάδι
- Τρία φρέσκα κρεμμυδάκια
|
|
Ετοιμασία
- Βράζουμε τα μακαρόνια al dentet.
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε με δύο κουταλιές λάδι.
- Κατόπιν ρίχνουμε τα μύδια, τα αφήνουμε δύο με τρία λεπτά να σοταριστούν, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι(λίγο), το πιπέρι και αφήνουμε να βράσει η σάλτσα μας για 5'.
- Τέλος προσθέτουμε το ροκφόρ κομμένο σε μικρά κομμάτια, αφήνουμε την σάλτσα να πάρει μια-δυό βράσεις, ρίχνουμε τα μακαρόνια στη σάλτσα, ανακατεύουμε, αφήνουμε στη φωτιά άλλα 2'με 3' και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη
Τη συνταγή συνιστά: η Αγγελική Μ. (δικής της εμπνεύσεως)
|
|