www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Γουρουνόπουλο με ανανά και ξυνόμηλο


Υλικά

  • 3 κιλά χοιρινό κρέας κομμένο σε μερίδες
  • 1 ξυνόμηλο
  • 2-3 κουταλιές του γλυκού μαύρη ζάχαρη
  • Φρέσκο βούτυρο
  • Μουστάρδα,
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μπύρα
  • Λεμόνια
  • Μια μικρή κονσέρβα ανανά σε ροδέλες



Ετοιμασία

  1. Ζεσταίνουμε και διαλύουμε μέσα στο ζουμί από την κομπόστα ανανά το βούτυρο, προσθέτοντας μέσα χυμό από 1 λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, 2-3 κουταλιές μαύρη ζάχαρη, 1 ξυνόμηλο τριμμένο στο ρεντέ και 1/2 κουτάκι μπύρα και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το μήλο.
  2. Αλατίζουμε και πασαλείβουμε κάθε μερίδα χοιρινού με μουστάρδα και τις τοποθετούμε σε ένα ανάλογο ταψί κοντά-κοντά τη μία στην άλλη και περιχύνουμε από πάνω το διάλυμα με το βούτυρο, την μπύρα κλπ. (Πρέπει ο ζωμός να καλύπτει το κρέας).
  3. Ψήνουμε σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
  4. Οταν βεβαιωθούμε ότι έχει γίνει το ξεσκεπάζουμε και το ανεβάζουμε για 2-3 λεπτά στο grill περιχύνοντάς το με το ζουμί του.
  5. Τοποθετούμε σε πιατέλα το κρέας και δένουμε σε σάλτσα (με λίγο corn flour) το ζουμί που έμεινε στο ταψί.
  6. Περιχύνουμε με λίγη σάλτσα το κρέας και την υπόλοιπη τη σερβίρουμε χωριστά.
Σερβίρουμε με πιλάφι ή πουρέ.
Συνοδεύεται με κόκκινο-ξερό κρασί.
Τη συνταγή συνιστά: η Ασπα Παππά

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (4)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.