www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Αγριοσπάραγγα Κεφαλλονίτικα


Υλικά

  • Σπαράγγια άγρια
  • Μια κουταλιά πελτές τομάτας
  • Δυο αυγά πολύ φρέσκα
  • Μερικές σταγονίτσες βαλσαμικό
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι



Ετοιμασία

  1. Καθαρίζουμε τα σπαράγγια κόβοντας το τρυφερό μέρος και κρατώντας το σκληρό κατά μέρος (για να το χρησιμοποιήσουμε άλλη φορά σε χορτόσουπες και ζωμούς).
  2. Πλένουμε καλά τα σπαράγγια, τα στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας και τα κάνουμε ένα- δυο δεματάκια χρησιμοποιώντας σπάγκο κουζίνας.
  3. Βάζουμε νερό σε μια κατσαρολίτσα και μόλις βράσει ρίχνουμε μια κουταλιά πελτέ τομάτας, τα δεματάκια τα σπαράγγια, (έριξα και ένα ματσάκι από το σκληρό μέρος για να δυναμώσω τη γεύση) και αλάτι και αφήνουμε να βράσουν τα σπαράγγια για μερικά λεπτά. (Δοκιμάζουμε στο αλάτι.)
  4. Οταν βράσουν τα σπαράγγια ρίχνουμε προσεκτικά δυο αυγά μάτια, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα για μερικά δευτερόλεπτα, σβήνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να συνεχίσει ο βρασμός ανάλογα με τα γούστα που έχουμε για το αυγό (πολύ μελάτο , μέτριο κλπ).
Σερβίρισμα: Σε βαθύ πιάτο βάζουμε μια μερίδα σπαράγγια, αφαιρούμε τον σπάγκο, τα απλώνουμε στο πιάτο, προσθέτουμε ζουμάκι. Προσεκτικά παίρνουμε και τα αυγουλάκια και το τοποθετούμε πάνω στα σπαράγγια. Ραντίζουμε με μερικές σταγόνες βαλσάμικο και πασπαλίζουμε με άφθονο φρεσκοτριμμένο, χοντροκομμένο πιπέρι.
Εν τω μεταξύ έχουμε φρυγανίσει φέτες χωριάτικου ψωμιού και... καλή μας όρεξη!
Τη συνταγή συνιστά: η Ελένη X.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (7)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.