www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κοτόπουλο με γάλα καρύδας


Υλικά

  • 1/2 κιλό φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου
  • 1 κονσέρβα γάλα καρύδας
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • Πάπρικα
  • Αλάτι



Ετοιμασία

  1. Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι (καλύτερα σε σπορέλαιο γιατί το γάλα καρύδας είναι από μόνο του βαρύ), προσθέτουμε τα φιλετάκια κοτόπουλου και τα γυρνάμε για να ροδίσουν απ'όλες τις πλευρές.
  2. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας, μπόλικη πάπρικα (να κοκκινίσει το μείγμα)και όσο αλάτι θέλουμε.
  3. Μόλις πάρει την πρώτη βράση, προσθέτουμε νερό να σκεπαστεί το φαγητό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε περίπου 40 λεπτά ώσπου να είναι μαλακό το κοτόπουλο. (Αν κάποια στιγμή κατά το μαγείρεμα- ανάλογα με το σκεύος- πιει εντελώς το νερό του, προσθέτουμε λίγο να μην κολλήσει.
  4. Στο τέλος θα μείνει ένα πολύ λεπτό στρώμα σάλτσας και θα έχει βγάλει το γάλα καρύδας το λάδι του.(Αν χρησιμοποιείτε κάποιο από τα νέα σκεύη που μαγειρεύουν χωρίς νερό, φυσικά αρκεί το γάλα.)
Είναι πάρα πολύ νόστιμο καθώς η πάπρικα με το γάλα καρύδας (αν και παχυντικό) δίνουν μία πολύ ιδιαίτερη γεύση. Είναι συνταγή από την Καραϊβική.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (5)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.