Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κοτόπουλο με γάλα καρύδας
Υλικά
- 1/2 κιλό φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου
- 1 κονσέρβα γάλα καρύδας
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- Πάπρικα
- Αλάτι
|
|
Ετοιμασία
- Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι (καλύτερα σε σπορέλαιο γιατί το γάλα καρύδας είναι από μόνο του βαρύ), προσθέτουμε τα φιλετάκια κοτόπουλου και τα γυρνάμε για να ροδίσουν απ'όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε το γάλα καρύδας, μπόλικη πάπρικα (να κοκκινίσει το μείγμα)και όσο
αλάτι θέλουμε.
- Μόλις πάρει την πρώτη βράση, προσθέτουμε νερό να σκεπαστεί το φαγητό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε περίπου 40 λεπτά ώσπου να είναι μαλακό το κοτόπουλο. (Αν κάποια στιγμή κατά το μαγείρεμα- ανάλογα με το σκεύος- πιει εντελώς το νερό του, προσθέτουμε λίγο να μην κολλήσει.
- Στο τέλος θα μείνει ένα πολύ λεπτό στρώμα σάλτσας και θα έχει βγάλει το γάλα
καρύδας το λάδι του.(Αν χρησιμοποιείτε κάποιο από τα νέα σκεύη που μαγειρεύουν
χωρίς νερό, φυσικά αρκεί το γάλα.)
Είναι πάρα πολύ νόστιμο καθώς η πάπρικα με το γάλα καρύδας (αν και παχυντικό) δίνουν μία πολύ ιδιαίτερη γεύση. Είναι συνταγή από την Καραϊβική.
|
|