www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Λαζάνια με γλώσσα και σέσκουλα


Υλικά

  • Για 6-8 άτομα:
  • 800-900 γραμμάρια φιλέτα γλώσσας χωρίς πέτσα και κόκαλα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • Λαζάνια από τα μεγάλα επίπεδα (κατά προτίμηση πράσινα) ανάλογα με το μέγεθος του σκεύους (pyrex ή ταψί) και το πάχος των στρώσεων
  • Για την κρέμα:
    • 1/2 φλυτζάνι βούτυρο ή λάδι (ή μισό-μισό)
    • 1/2 φλυτζάνι αλεύρι
    • 1 και 1/3 λίτρο μίγμα γάλακτος και ζωμού λαχανικών (homemade ή από κύβους) ή/και νερού ή/και λίγης υδαρής κρέμας γάλακτος
    • 3-4 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
    • Ξύσμα ενός (προσοχή ΒΙΟ ή τουλάχιστον χωρίς παραφίνη) λεμονιού
    • Αλάτι
    • Πιπέρι
    • Μοσχοκάρυδο
  • Για το πράσινο μίγμα:
    • 1,5 - 1,8 κιλού σέσκουλα
    • 2-3 κουταλιές λάδι
    • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
    • 1 κουταλάκι αλάτι
    • Λίγο πιπέρι



Ετοιμασία

  1. Φτιάχνουμε την κρέμα όπως την μπεσαμέλ (βράζουμε λίγο, αλλά πρέπει να είναι σχετικά αραιή για να ρουφήξουν υγρό τα λαζάνια).
  2. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον άνηθο και το ξύσμα λεμονιού.
  3. Ταυτόχρονα σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι, προσθέτουμε το σκόρδο και τα κοτσάνια του σέσκουλου σε λεπτές λωρίδες.
  4. Αφήνουμε να σοταριστούν για ένα τέταρτο της ώρας περίπου σε χαμηλή φωτιά σκεπασμένα και προσθέτουμε το πράσινο του σέσκουλου.
  5. Αφήνουμε να ψηθεί λίγο (να μην τσιγαριστεί και μαυρίσει!)
  6. Πλένουμε, σκουπίζουμε, αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα ψαριού και τα πασπαλίζουμε με τον άνηθο.
  7. Στρώνουμε σε ελαφρά λαδωμένο πυρεξ ή παραλληλόγραμμο ταψί εναλλάξ: κρέμα, λαζάνια (ωμά)πράσινο μίγμα, ψάρι, επαναλαμβάνουμε 2 ή 3 φορές, ανάλογα με το μέγεθος του σκεύους και τελειώνουμε με κρέμα.
  8. Ψήνουμε 30-40 λεπτά σε μέτριο προς δυνατό φούρνο μέχρι να ροδίσει επάνω.
Το ψάρι της πρωτότυπης συνταγής είναι (όπως πληροφορήθηκα από λεξικά) η χωματίδα (flet στα γαλλικά, Flunder στα γερμανικά). Στην Ελλάδα δεν έχω ακούσει να κυκλοφορεί (τουλάχιστον ευρέως) και επειδή μοιάζει πολύ με γλώσσα (είναι της ίδιας οικογένειας) και το βασικό προσόν της για τη συγκεκριμένη συνταγή είναι ότι δεν μυρίζει ψαρίλα, φαντάζομαι ότι η γλώσσα την αντικαθιστά χωρίς πρόβλημα.
Αν κάποιος έχει καλύτερη ιδέα, τον παρακαλώ να την καταθέσει.

Τη συνταγή συνιστά: η άλλη Αγγελική

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (1)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.