Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μανιταρόπιτα
Υλικά
- 1 μεγάλη κονσέρβα μανιτάρια ή κατεψυγμενα ή φρεσκα
- 3 κρεμμυδάκια πράσινα ψιλοκομμένα
- 1 κούπα ζαμπόν ή μπέκον ψιλοκομμένα
- 2 κούπες διαφορα τυριά (gouda,edam,γραβιέρα) σε μικρά κυβακια
- 1 κρέμα γάλακτος
- 1 καρασοπότηρο περιπου κονιάκ
- 1 αυγό και 1 κρόκο
- 2 φύλλα σφολιάτα
- Σουσάμι
- Λάδι ή βούτυρο για το σοτάρισμα
|
|
Ετοιμασία
- Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι ή το βούτυρο μέχρι να μαραθεί, προσθέτουμε τα μανιτάρια και αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά τους.
- Οταν μαραθούν κι αυτά, προσθέτουμε το ζαμπόν ή το μπέικον και αφήνουμε για 5 λεπτά περίπου.
- Προσθέτουμε το κονιάκ και ανάβουμε με αναπτήρα.
- Οταν σβήσει η φλόγα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις πήξει το μίγμα μας, προσθέτουμε τα τυριά και το αυγό χτυπημένο και ανακατεύουμε καλά.
- Σε ταψί βουτυρωμένο έχουμε απλώσει το ένα φύλλο της σφολιάτας, βάζουμε τη γέμιση και από πάνω στρώνουμε και το άλλο φύλλο της σφολιάτας και με πινέλο απλώνουμε τον κρόκο χτυπημένο με λίγο νερό ή γάλα.
Π
- ασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο σε
μέτρια θερμοκρασία μέχρι να ροδοκκοκινήσει.
Τη συνταγή συνιστά: η ΕΛΕΝΗ ΛΑΥΡΕΝΤΑΚΗ (δικής της εμπνεύσεως)
|
|