www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Μανιταρόπιτα


Υλικά

  • 1 μεγάλη κονσέρβα μανιτάρια ή κατεψυγμενα ή φρεσκα
  • 3 κρεμμυδάκια πράσινα ψιλοκομμένα
  • 1 κούπα ζαμπόν ή μπέκον ψιλοκομμένα
  • 2 κούπες διαφορα τυριά (gouda,edam,γραβιέρα) σε μικρά κυβακια
  • 1 κρέμα γάλακτος
  • 1 καρασοπότηρο περιπου κονιάκ
  • 1 αυγό και 1 κρόκο
  • 2 φύλλα σφολιάτα
  • Σουσάμι
  • Λάδι ή βούτυρο για το σοτάρισμα



Ετοιμασία

  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι ή το βούτυρο μέχρι να μαραθεί, προσθέτουμε τα μανιτάρια και αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά τους.
  2. Οταν μαραθούν κι αυτά, προσθέτουμε το ζαμπόν ή το μπέικον και αφήνουμε για 5 λεπτά περίπου.
  3. Προσθέτουμε το κονιάκ και ανάβουμε με αναπτήρα.
  4. Οταν σβήσει η φλόγα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις πήξει το μίγμα μας, προσθέτουμε τα τυριά και το αυγό χτυπημένο και ανακατεύουμε καλά.
  5. Σε ταψί βουτυρωμένο έχουμε απλώσει το ένα φύλλο της σφολιάτας, βάζουμε τη γέμιση και από πάνω στρώνουμε και το άλλο φύλλο της σφολιάτας και με πινέλο απλώνουμε τον κρόκο χτυπημένο με λίγο νερό ή γάλα. Π
  6. ασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να ροδοκκοκινήσει.

Τη συνταγή συνιστά: η ΕΛΕΝΗ ΛΑΥΡΕΝΤΑΚΗ (δικής της εμπνεύσεως)

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.