www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Bavette (μακαρόνια) με τόνο και μπύρα


Υλικά




Ετοιμασία

  1. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό (κατά προτίμηση χοντρό αλάτι),όσο χρόνο υποδεικνύει η συσκευασία και τα σουρώνουμε.
  2. Σάλτσα: Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι και το αφήνουμε για λίγα λεπτά μέσα στο τηγάνι μαζί με το λάδι σε χαμηλή φωτιά.
  3. Προσθέτουμε λίγο μαϊντανό και ρίχνουμε τον τόνο.
  4. Οταν ο τόνος πάρει χρώμα, προσθέτουμε την μπύρα, αρκετό μαϊντανό, βασιλικό, λίγο αλάτι και καυτερό πιπέρι, ανακατεύουμε και περιμένουμε (σε μέτρια φωτιά), μέχρι ο τόνος να πιει την μπύρα.
  5. Πριν στεγνώσει εντελώς η σάλτσα μας, την βγάζουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε με τα μακαρόνια.
  6. Προσθέτουμε στο πιάτο, φρέσκο μαϊντανό και ελάχιστο παρθένο ελαιόλαδο.
Καλή όρεξη!!!

Τη συνταγή συνιστά: ο Konstantinos (δικής του εμπνεύσεως)

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Ερώτηση
    Από: Γιουλη Κ.  27 / 9 / 2004
    Να ρωτήσω κάτι που το χω και απορία? Το μπούκοβο αντικαθιστά το 
    πιπέρι ή το συνοδεύει?

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Ερώτηση
      Από: Natalia  27 / 9 / 2004
      Κατά την δική μου γνώμη (δηλαδή αυτό που εγώ γνωρίζω ως μπούκοβο=χοντροκοπανισμένη κόκκινη καυτερή πιπεριά) αντικαθιστά το πιπέρι.
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Ερώτηση
      Από: konstantinos  13 / 10 / 2004
      oxi to piperi den antika8ista to mpoukobo.se periptwsh pou den to 8eleis omws ka8olou kaytero mporeis na to apofygeis
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Ερώτηση
        Από: Γιούλη Κ.  13 / 10 / 2004
        Δηλαή βάζουμε μπούκοβο και πιπέρι και έχουμε ενα πιο καυτερό 
        πιάτο? Και το τσίλι (οι πιπερίτσες εννοώ!)? Τί κάνουν αυτές? 
        Μπερδεύτηκα περισσότερο ή έχω πήξει από τη δουλειά. Τι απο τα 
        δύο? Πάω να φτιάξω ένα καφεδάκι να ξελαμπικάρω!

        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
        • Θέμα: Re: Ερώτηση
          Από: konstantinos  18 / 10 / 2004
          oxi bre giati mperdeyesai?to piperi to klassiko(mauro) exei allh geysh apo to kokkino.h lysh sto problhma sou einai aplh.phgaine meta thn douleia sto super market katse mprosta apo to rafi me ta mpaxarika kai agorase ayta pou se endiaferoun h mperdeyeis.gyrna spiti dokimase ta ola ki an ws ayrio den kseraseis 8a exeis ginei o guru twn mpaxarikwn.
          [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Magnifique!
    Από: Anastasia  17 / 10 / 2004
    Sygxaritiria gia tin empneysi !!! Einai pragratika thespesia !! kai polu eukoli stin ektelesi !!! Oi proskeklimenoi mou emeinan pragmatika enthousiasmenoi... To synodeusa me Chateau Julia 2003, leuko. Ti allo proteinete?
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Magnifique!
      Από: konstantinos  18 / 10 / 2004
      s euxaristw poly ais8anomai mia... vefa aleksiadou meta ta sxolia sou.mporeis na to synodepseis teleia me mpyra.oso gia krasi dokimase ta me pinot grigio.
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: καταπληκτικα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Από: antigone  18 / 10 / 2004
    Ισως τα πιο ωραια μακαρονια που εχω φαει ποτε.Πολλες φορες εχω φαει με τονο αλλα σαν κι αυτα κανενα.Επισης επειδη διαβασα το σχολιο με το κρασι δοκιμαστε τα με lancers rose. Απλως τελεια.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: καταπληκτικα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Από: konstantinos  18 / 10 / 2004
      s euxaristw ki esena antigone gia ta kala sou logia.isws loipon 
      me deite mia mera kai ston prwino kafe.

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ΕΡΩΤΗΣΗ
    Από: ΒΙΚΥ  14 / 11 / 2005
    Κωνσταντίνε επειδή θέλω πολύ να τη δοκιμάσω να σε ρωτήσω, η μπύρα είναι 25 ml ή 250 ml? Ευχαριστώ!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: ΕΡΩΤΗΣΗ
      Από: nervosa_anorexia  15 / 11 / 2005
      Να ρωτήσω κι εγώ κάτι, αν μου επιτρέπετε?? 
      
      Τα Bavette είναι συγκεκριμένη μάρκα ζυμαρικών, τύπος ζυμαρικού 
      (κατά το σπαγγέτι, πένα, φιογκάκι κλπ) ή κάτι άλλο? 
      
      Η συνταγή, δηλαδή, θα ήταν αποτυχημένη με απλά, καθημερινά και 
      φθηνά μακαρόνια των 0,30Ε ανά πακέτο??
      
      

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: ΕΡΩΤΗΣΗ
        Από: Ζωή  15 / 11 / 2005
        Τα Bavette μοιάζουν με τα σπαγγέτι, είναι πιο χοντρά. Τη συνταγή 
        την έχω δοκιμάσει αλλά δε μπορώ να πω πως ενθουσιάστηκα, κάπως 
        αδιάφορη σα γεύση μου φάνηκε. Αν τη δοκιμάσεις πες μας τη κι εσύ 
        τη γνώμη σου.

        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
        • Θέμα: Re: ΕΡΩΤΗΣΗ
          Από: nervosa_anorexia  16 / 11 / 2005
          Ευχαριστώ για τη διευκρίνηση Ζωή! 
          Μάλλον θα περιορισθώ στη δοκιμασμένη και απλή συνταγή 
          μακαρονάδας με τόνο...:))

          [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: ΕΡΩΤΗΣΗ
        Από: konstantinos  29 / 11 / 2005
        Oso gia ta makaronia nai einai aparaithto na einai bavette.Ta pio fthna laspwnoun kai ta ypoloipa den denoun me thn olh syntagh
        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: ΕΡΩΤΗΣΗ
      Από: konstantinos  29 / 11 / 2005
      Biky sorry gia to delay.Loipon arkoun 200ml mpyras.Apo ena koutaki dhladh ligo parapanw apo thn mish.
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: ΕΡΩΤΗΣΗ
        Από: ΒΙΚΥ  30 / 11 / 2005
        Ευχαριστώ Κωσταντίνε. Θα επανέλθω με νέα σχόλια μετά τη δοκιμή!
        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Για όλες τις σάλτσες με τόνο!
    Από: Χρυσαυγή  18 / 11 / 2005
    Εχω διαπιστώσει μετά απο αρκετές σάλτσες με τόνο που έχω 
    φτιάξει, ότι ο τόνος δένει εκπληκτικά με το θυμάρι!
    
    Δηλαδή, δεν υπάρχει πλέον φορά που να φτιάξω σάλτσα με τόνο για 
    μακαρόνια, είτε αυτή είναι κόκκινη, είτε άσπρη και να μην 
    προσθέσω θυμάρι (ξερό έχω εγώ). 
    
    Ο συνδυασμός τους είναι το κάτι άλλο!
    Κάντε μια δοκιμή! Το σίγουρο είναι ότι δεν θα χάσετε.

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: telia telia
    Από: ελένη  18 / 11 / 2005
    Τα μακαρόνια είναι τέλεια Κωνσταντινε.Επειδη δεν είχα μπυρα τα εσβησα με κρασι ασπρο και αντι για βασιλικο εβαλα πέστο βασιλικου.Το αποτελεσμα ηταν παρα πολυ καλο.Μια πολυ καλη προταση και γι αυτους που νηστευουν.Παντα τετοια.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: telia telia
      Από: Βίκυ  18 / 11 / 2005
      Ελένη μου καλή η πρόταση με το κρασί και το πέστο βασιλικού, αλλά ο τόνος δεν είναι νηστίσιμος
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: ελένη  21 / 11 / 2005
    μάλλον η κα.Βέφα παιρνει ιδεες απο το site μας,τις προαλλες 
    εκανε ακριβως την ιδια συνταγη.Το ειδε κανείς?

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.