Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μοσχάρι κατσαρόλας με τυρί
Υλικά
- 1 1/2 κιλό μοσχάρι (σπάλα)κομμένο σε κομματάκια
- 1/2 κιλό κεφαλοτύρι κομμένο σε κομματάκια
- 1/4 ελιές καλαμών (χωρίς το κουκούτσι
- 5 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1/2 κούπα άσπρο κρασί
- 4 κόκκους μπαχάρι
- 1 κούπα λάδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
- Για ποτό προτείνουμε:
-Ερυθρός ξηρός -Ερυθρός ημίγλυκος
|
|
Ετοιμασία
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο νερό και ρίχνουμε τα κρεμμύδια να βράσουν μέχρι να φύγει το νερό. Στην συνέχεια ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια.
- Προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα σοτάρουμε και αυτά ελαφρά. Σβήνουμε το φαγητό με το κρασί, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ζεστό νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 ώρα περίπου (μέχρι να μαλακώσει το κρέας).
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και όταν κάψει καλά ρίχνουμε τα κομμάτια του τυριού, τα αφήνουμε μέχρι να ροδίσουν και τα ρίχνουμε στο κρέας.
|
|