www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Ο 366ος Ελληνικός Μπακαλιάρος


Υλικά

  • 4 φιλέτα κατεψυγμένο μπακαλιάρο Αργεντινής
  • 3/4 της κούπας λάδι
  • 1/2 κούπα ξύδι μπαλσάμικο
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη (και το χυμό της)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • 1/2 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/2 κούπα ψιλοκομμένο άνηθο
  • 100 γρ. κουκουνάρι
  • 5 κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



Ετοιμασία

  1. Σε αντικολητικό σκεύος με σκέπασμα σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι το μαϊντανό, τον άνηθο και τις ντομάτες.
  2. Αφήνουμε να σιγοψηθούν για ένα τέταρτο περίπου ή μέχρι να δέσει λίγο η σάλτσα και σβήνουμε με το μπαλσάμικο.
  3. Αφήνουμε να ψηθεί άλλα δέκα λεπτά και μετά τοποθετούμε τις φέτες του μπακαλιάρου γυρίζοντάς τις για λίγο προσεκτικά για να μη σπάσουν.
  4. Στο τέλος ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και το κουκουνάρι, τα ανακατεύουμε και αυτά, σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε να ψηθεί περίπου 45 λεπτά.
Οι Πορτογάλοι υπερηφανεύονται ότι γνωρίζουν 365 τρόπους να μαγειρεύουν τον μπακαλιάρο, μία συνταγή για κάθε μέρα του χρόνου. Εγώ προτείνω τον 366 ο τρόπο!
Τη συνταγή συνιστά: η Στέλλα Τσαμπάρα (δικής της εμπνεύσεως)

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.