Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Ο 366ος Ελληνικός Μπακαλιάρος
Υλικά
- 4 φιλέτα κατεψυγμένο μπακαλιάρο Αργεντινής
- 3/4 της κούπας λάδι
- 1/2 κούπα ξύδι μπαλσάμικο
- 1 ντομάτα ψιλοκομμένη (και το χυμό της)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
- 1/2 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1/2 κούπα ψιλοκομμένο άνηθο
- 100 γρ. κουκουνάρι
- 5 κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Σε αντικολητικό σκεύος με σκέπασμα σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι το μαϊντανό, τον άνηθο και τις ντομάτες.
- Αφήνουμε να σιγοψηθούν για ένα τέταρτο περίπου ή μέχρι να δέσει λίγο η σάλτσα και σβήνουμε με το μπαλσάμικο.
- Αφήνουμε να ψηθεί άλλα δέκα λεπτά και μετά τοποθετούμε τις φέτες του μπακαλιάρου γυρίζοντάς τις για λίγο προσεκτικά για να μη σπάσουν.
- Στο τέλος ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και το κουκουνάρι, τα ανακατεύουμε και αυτά, σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε να ψηθεί περίπου 45 λεπτά.
Οι Πορτογάλοι υπερηφανεύονται ότι γνωρίζουν 365 τρόπους να μαγειρεύουν τον μπακαλιάρο, μία συνταγή για κάθε μέρα του χρόνου. Εγώ προτείνω τον 366 ο τρόπο!
Τη συνταγή συνιστά: η Στέλλα Τσαμπάρα (δικής της εμπνεύσεως)
|
|