Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κολοκυθοκορφάδες τσιγαριστές
Υλικά
- 1 κιλό περίπου κολοκυθοκορφάδες (εννοούμε τα τρυφερά βλασταράκια της κολοκυθιάς)
- 1 χούφτα δυόσμο
- 2 ντομάτες
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- 1-2 πατάτες (προαιρετικά)
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι- πιπέρι
- Ελάχιστο νεράκι
|
|
Ετοιμασία
- Ροδίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε τις κολοκυθοκορφάδες από τις οποίες έχουμε αφαιρέσει προσεκτικά τα "νευράκια" τους και τις πατάτες κομμένες στα τέσσερα.
- Ρίχνουμε και τον δυόσμο και μόλις μαραθούν προσθέτουμε τις ντομάτες κομμένες σε κυβάκια και ελάχιστο νεράκι και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 20-25 λεπτά.
Οταν σερβίρουμε ρίχνουμε αν θέλουμε από πάνω λίγο φρέσκο ελαιόλαδο.
Τη συνταγή συνιστά: η dina k. Sparti
|
|