www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Τάρτα λαχανικών


Υλικά

  • Ζύμη:
    • 1 κεσέ γιαούρτι ΤΟΤΑL
    • 1/2 κεσέ ελαιόλαδο
    • Αλεύρι όσο πάρει (να γίνει η ζύμη εύπλαστη)
    • Λίγο αλάτι
  • Γέμιση:
    • 1 κιλό κολοκυθάκια
    • 2 πράσινες πιπεριές
    • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • Προαιρετικά:
    • 300-400 γρ. τυριά που λιώνουν
    • 2-3 αυγά
    • 1/2 ποτήρι γάλα ή μια μικρή κρέμα γάλακτος



Ετοιμασία

  1. Ζυμώνουμε όλα το υλικά για τη ζύμη προσθέτοντας το αλεύρι λίγο-λίγο μέχρι να γίνει εύπλαστη και όχι πολύ σφικτή.
  2. Την απλώνουμε σε μικρό λαδωμένο ταψάκι ή πυρέξ (25x35 περίπου).
  3. Τρίβουμε τα κολοκύθια και τα στίβουμε πολύ καλά.
  4. Τρίβουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές (στο multi ξέρετε -γρήγορα και απλά). Ρίχνουμε και το δυόσμο και ανακατεύουμε
  5. Τσιγαρίζουμε για λίγο σε λίγο λάδι όλα μαζί. Τα στρώνουμε πάνω στη ζύμη.
  6. Τρίβουμε τυριά της αρεσκείας μας(εγώ έβαλα ρεγκάτο, edam, κεφαλογραβιέρα και λίγη φέτα) και τα σπέρνουμε από πάνω.
  7. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και λίγο αλάτι και το περιχύνουμε. Αυτό ήταν!
  8. Το ψήνουμε στους 170-180 °C για μία ώρα περίπου.
  9. Εγώ προς το τέλος γυρνάω το φούρνο μόνο από κάτω... 15' περίπου.
Εχω δοκιμάσει το ίδιο με χόρτα του βουνού (βρασμένα λίγο) αντί του κολοκυθιού. Τα παιδιά τρελαίνονται και τρώνε "πράσινα"!!

Τη συνταγή συνιστά: η Μόνα - Κυπαρισσία (δικής της εμπνεύσεως)

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (3)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.