Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Τάρτα λαχανικών
Υλικά
- Ζύμη:
- 1 κεσέ γιαούρτι ΤΟΤΑL
- 1/2 κεσέ ελαιόλαδο
- Αλεύρι όσο πάρει (να γίνει η ζύμη εύπλαστη)
- Λίγο αλάτι
- Γέμιση:
- 1 κιλό κολοκυθάκια
- 2 πράσινες πιπεριές
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- Προαιρετικά:
- 300-400 γρ. τυριά που λιώνουν
- 2-3 αυγά
- 1/2 ποτήρι γάλα ή μια μικρή κρέμα γάλακτος
|
|
Ετοιμασία
- Ζυμώνουμε όλα το υλικά για τη ζύμη προσθέτοντας το αλεύρι λίγο-λίγο μέχρι να γίνει εύπλαστη και όχι πολύ σφικτή.
- Την απλώνουμε σε μικρό λαδωμένο ταψάκι ή πυρέξ (25x35 περίπου).
- Τρίβουμε τα κολοκύθια και τα στίβουμε πολύ καλά.
- Τρίβουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές (στο multi ξέρετε -γρήγορα και απλά). Ρίχνουμε και το δυόσμο και ανακατεύουμε
- Τσιγαρίζουμε για λίγο σε λίγο λάδι όλα μαζί. Τα στρώνουμε πάνω στη ζύμη.
- Τρίβουμε τυριά της αρεσκείας μας(εγώ έβαλα ρεγκάτο, edam, κεφαλογραβιέρα και λίγη φέτα) και τα σπέρνουμε από πάνω.
- Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και λίγο αλάτι και το περιχύνουμε. Αυτό ήταν!
- Το ψήνουμε στους 170-180 °C για μία ώρα περίπου.
- Εγώ προς το τέλος γυρνάω το φούρνο μόνο από κάτω... 15' περίπου.
Εχω δοκιμάσει το ίδιο με χόρτα του βουνού (βρασμένα λίγο) αντί του κολοκυθιού. Τα παιδιά τρελαίνονται και τρώνε "πράσινα"!!
Τη συνταγή συνιστά: η Μόνα - Κυπαρισσία (δικής της εμπνεύσεως)
|
|