www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Αβοκάντο με μαριναρισμένο σολομό


Υλικά

  • 2 γινωμένα αβοκάντο
  • 500 γραμ. φρέσκο σολομό
  • Χυμό από 3 λάϊμ
  • 1 κόκκινη καυτερή πιπεριά
  • 4 σφιχτές τομάτες
  • 2 κόκκινα κρεμμύδια
  • 3 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι



Ετοιμασία

  1. Κόβουμε το φιλέτο σε στενά λεπτά κομματάκια βάζοντας τα σε ένα ρηχό σκεύος και τα καλύπτουμε τελείως με τον χυμό από τα λάϊμ.
  2. Αφού σκεπάσουμε το σκεύος με μεμβράνη το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι το ψάρι να αλλάξει χρώμα.
  3. Ψιλοκόβουμε σε πολύ λεπτά φετάκια την πιπεριά σχεδόν διαφανή.
  4. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε τέταρτα και το καθένα τέταρτο σε ψιλά μισοφέγγαρα.
  5. Καθαρίζουμε τη φλούδα από τις τομάτες και κόβουμε όπως το κρεμμύδι αφαιρώντας τους σπόρους.
  6. Ακριβώς λίγο πριν σερβίρουμε βγάζουμε με ένα πιρούνι το ψάρι από την μαρινάδα το τοποθετούμε σε ένα μπολ και ανακατεύουμε ελαφρά με την πιπεριά το κρεμμύδι την τομάτα το ελαιόλαδο και τον περισσότερο από τον μαϊντανό προσθέτοντας και αλάτι.
  7. Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα αβοκάντο κόβοντας τα σε λεπτές φέτες.
  8. Βάζουμε 3 φέτες αβοκάντο σε κάθε πιάτο και καλύπτουμε το μισό από αυτές με το μίγμα πασπαλίζοντας με τον υπόλοιπο μαϊντανό.
Ακόμα ψάχνω για το κατάλληλο κρασί.

Τη συνταγή συνιστά: ο Νικήτας Θεοφανόπουλος

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (1)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.