www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Ταυλανδέζικα κεφτεδάκια


Υλικά

  • Για τα κεφτεδάκια:
    • Μισό κιλό κιμάς
    • 1 κουταλάκι ψιλοκομμένο σκόρδο
    • 1 βλαστός λέμονγκρας ψιλοκομμένος
    • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
    • 1 κουταλιά ψιλοκομμένος φρέσκος κόλιανδρος
    • 2 κουταλιές κόκκινη πάστα κάρυ
    • 1 κουταλιά χυμός λεμόνι
    • 1 κουταλία fish sauce
    • 1 αυγό
    • Αλάτι
    • Πιπέρι
    • Αλεύρι (κατά προτίμησηρυζάλευρο) για το πασπάλισμα
    • λάδι για τηγάνισμα
    • Φυλλαράκια κόλιανδρου γιαγαρνίρισμα
  • Για την σως φυστικιού:
    • 1 κουταλιά λάδι
    • 1 κουταλιά κόκκινη πάστα κάρυ
    • 2 κουταλιές φυστικοβούτυρο
    • 1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη
    • 1 κουταλιά χυμός λεμόνι
    • 1 κούπα γάλα καρύδας



Ετοιμασία

  1. Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια εκτός από το λάδι, το αλεύρι και τον κόλιανδρο και αλατοπιπερώνουμε.
  2. Ζυμώνουμε καλά και φτιάχνουμε μικρά κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα κυλάμε στο αλεύρι.
  3. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας.
  4. Σερβίρουμε διακοσμώντας με φυλλαράκια κόλιανδρου και με φρέσκα κρεμμυδάκια.
Σάλτσα φυστικού: Ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι το λάδι και την πάστα κάρυ για ένα λεπτό και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Σιγοβράζουμε για 5' μέχρι να πήξει λίγο η σάλτσα.

Τη συνταγή συνιστά: η Κάλλη

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (3)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.