www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κόκορας κρασάτος στην γάστρα


Υλικά

  • 1 κόκορας ελεύθερης βοσκής
  • 1 1/2 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 1 ποτηράκι (ή και περισσότερο) κόκκινο κρασί εξαιρετικής ποιότητας
  • Φύλλα δάφνης
  • 2-3 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
  • Μια χεριά φρέσκο θυμάρι (παίρνουμε μόνο τα φυλλαράκια)
  • Μια χεριά φρέσκα ρίγανη (παίρνουμε μόνο τα φυλλαράκια)
  • Μερικές τομάτες ώριμες
  • Μια κουταλίτσα κόκκους πιπεριού μισοσπασμένους στο γουδάκι
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο



Ετοιμασία

  1. Πλένουμε πολύ καλά τον κόκορα και τον βάζουμε στο σουρωτήρι με τη κοιλιά κάτω να στραγγίξει. Στη συνέχεια τον σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας τον πασπαλίζουμε με τα αρωματικά και τον μπαχαρίζουμε (δες "Μπαχαρικό Λεξικό").
  2. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια.
  3. Πλένουμε τις τοματούλες, τις αποφλοιώνουμε, αφαιρούμε τα σπόρια, τις ψιλοκόβουμε και τις βάζουμε στο σουρωτήρι πασπαλισμένες με αλάτι για να βγουν τα πολλά υγρά τους.
  4. Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το σκορδάκι, σε λίγα λεπτά βάζουμε και τα κρεμμυδάκια. Αφήνουμε λίγο να αλλάξουν χρώμα και ρίχνουμε τον κόκορα.
  5. Σοτάρουμε για μερικά λεπτά το πουλερικό, σβήνουμε με κρασί τονίζω εξαιρετικής ποιότητας.
  6. Μόλις αρχίζει να βράζει πάλι ρίχνουμε τις τοματούλες μεταφέρουμε τον κόκορα και όλο το μείγμα του τηγανιού στη γάστρα. Ρίχνουμε και όλα τα άλλα μυρωδικά μας.
  7. Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε κατά τη τέχνη του καθένα μας.
  8. Οταν το φαγητό ετοιμαστεί ανοίγουμε το καπάκι της γάστρας και αφήνουμε να ροδίσει το φαγητό μας και να απορροφήσει τα υγρά του. Που και που περιχύνουμε με το ζουμάκι.
  9. Βγάζουμε το φαγητό από τη γάστρα, κόβουμε τον κόκορα σε μερίδες με το κατάλληλο ψαλίδι και τον σερβίρουμε με ταλιατέλες λευκές!
Περιχύνουμε με τη κρασάτη σάλτσα του. Ρίχνουμε μερικούς κόκκους πιπεριού έτσι ανέμελα και έτοιμο!

Τη συνταγή συνιστά: η Ελένη Χ.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.