www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Μπριζόλες χοιρινές με δενδρολίβανο


Υλικά

  • 2 χοιρινές μπριζόλες από σβέρκο ή μπουκίτσες χοιρινού από μπούτι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φετούλες
  • Αρκετή μουστάρδα
  • 2 κουταλιές δενδρολίβανο αποξηραμένο
  • Balsamico
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι σε κόκκους και τριμμένο
  • Πατάτες
  • Μία μικρή σκελίδα σκόρδο
  • Κεφαλοτύρι και κεφαλογραβιέρα τριμμένη (αναμεμειγμένα τα 2 τυριά)



Ετοιμασία

  1. Πλένουμε τις μπριζόλες (ή το χοιρινό από μπούτι), τις αλατίζουμε και τις τοποθετούμε σε ταψάκι.
  2. Κόβουμε το κρεμμύδι σε μισοφέγγαρα και το ρίχνουμε από πάνω.
  3. Λιώνουμε τη σκελίδα σκόρδο με το ειδικό εργαλείο και την προσθέτουμε και αυτήν.
  4. Επιπλέον προσθέτουμε αρκετή μουστάρδα, το φύλλο δάφνης, ξύδι balsamico, πιπέρι σε κόκκους, λάδι και αρκετό δενδρολίβανο.
  5. Ανακατεύουμε τα υλικά με τις μπριζόλες να πάνε παντού και αφήνουμε να μαριναριστούν για 2 περίπου ώρες στο ψυγείο.
  6. Μετά το δίωρο, προσθέτουμε στο ταψί πατάτες κομμένες και αλατισμένες, αν χρειάζεται λίγο ακόμα λάδι, πιπέρι τριμμένο και λίγο νερό και βάζουμε το φαγητό στο φούρνο.
  7. Ψήνουμε μέχρι να γίνει το φαγητό και αν χρειάζεται προσθέτουμε νερό κατά τη διάρκεια.
  8. Στο τέλος αφού έχει μείνει με το ζουμάκι του, και είναι έτοιμο, προσθέτουμε σε όλο το ταψί αρκετό τριμμένο τυρί και αφήνουμε στο φούρνο να λιώσει καλά και αν είναι δυνατόν να "αρπάξει" λίγο από πάνω!

Τη συνταγή συνιστά: η Χρυσαυγή (δικής της εμπνεύσεως)

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (2)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.