www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Ελιόπιτα Στριφτή


Υλικά

  • 10-12 φύλλα χωριάτικα για πίτα
  • 1/2 κιλό ελιές χωρίς το κουκούτσι τους
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
  • 5 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 3 πράσα μεγάλα
  • 2 ώριμες ντομάτες
  • 250 γρ. φέτα
  • 1 κουταλάκι πιπέρι άσπρο
  • Λάδι για τα φύλλα



Ετοιμασία

  1. Κόβουμε τις ελιές στα 8 (όχι στο multi).
  2. Κόβουμε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, το πράσο και τη ντομάτα και τα σοτάρουμε με λίγο λάδι για να μαραθούν.
  3. Βάζουμε τα προηγούμενα υλικά μαζί με τη φέτα τριμμένη με τα χέρια και το πιπέρι σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε.
  4. Χωρίζουμε τη γέμιση σε ίσα μέρη, όσα είναι και τα φύλλα που έχουμε.
  5. Λαδώνουμε ένα ταψί που να χωράει κατά μήκος τα φύλλα.
  6. Παίρνουμε ένα-ένα το κάθε φύλλο, το λαδώνουμε με ένα πινέλο και σκορπίζουμε σε όλη του την επιφάνεια μία δόση από τη γέμιση που έχουμε ετοιμάσει. Τυλίγουμε το φύλλο και το τοποθετούμε στο ταψί. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και η γέμιση.
  7. Τέλος λαδώνουμε ελαφρά τα στριφτάρια από επάνω καθώς είναι μέσα στο ταψί.
  8. Ψήνουμε στον αέρα στους 200 βαθμούς για μία ώρα περίπου.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη.

Τη συνταγή συνιστά: ο Τσακτάνης Νίκος

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (2)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.