www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Βολιώτικη νοστιμιά στο πήλινο


Υλικά

  • 2 θηλιές λουκάνικο χωριάτικο
  • 3-4 πιπεριές πράσινες
  • 2 πιπεριές κόκκινες
  • 1 μελιτζάνα φλάσκα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κουτάκι κονκασέ
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • Μισό ποτηράκι κρασί κόκκινο
  • 1 κούπα τυρί Regato τριμμένο



Ετοιμασία

  1. Κόβουμε το λουκάνικο σε μέτριες φέτες.
  2. Καθαρίζουμε και τηγανίζουμε τις πιπεριές και την μελιτζάνα (ξεχωριστά το κάθε είδος) και στο τέλος το λουκάνικο.
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και μετά προσθέτουμε το κρασί και το κονκασέ.
  4. Μόλις πάρει μια βράση προσθέτουμε τα τηγανισμένα υλικά και τα αφήνουμε για 10 λεπτά περίπου στο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά.
  5. Μόλις γίνει η σάλτσα βάζουμε όλα τα υλικά, σ'ένα μεγάλο πήλινο φούρνου και προσθέτουμε το regato να καλύψει το πήλινο. Ψ
  6. ήνουμε για 10 λεπτά στους 180° C και σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό.

Τη συνταγή συνιστά: η Αθανασία (δικής της εμπνεύσεως)

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Ένστασις κύριε πρόεδρε...!
    Από: dina k. Sparti  17 / 2 / 2005
    Μα γιατί το ρεγκάτο? Μια χαρά νοστιμιά είναι σκέτο το 
    σπετζοφάι. Ειδικά το Βολιώτικο με την μελιτζάνα. Δεν είναι 
    προτιμότερη μια ωραία φετούλα από δίπλα? Γιατί να 
    το "σκεπάσουμε" με το ρεγκάτο, το καθόλου Βολιώτικο? 
    Δηλαδή να τα ισοπεδώσουμε όλα τα παραδοσιακά φαγητά? Να μην πω 
    για μια θειά μου που ρίχνει ένταμ τριμμένο στο Μπριάμ! 
    Περι ορέξεως βέβαια...
    

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Ένστασις κύριε πρόεδρε...!
      Από: NTINA  21 / 2 / 2005
      Συμφωνώ απολύτως ! Την έφτιαξα το Σάββατο χωρίς ρεγκάτο και ήταν υπέροχη !
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Απορία...
    Από: Αγγέλα η Σαλονικιά  17 / 2 / 2005
    Πόση ποσότητα είναι "2 θηλιές" λουκάνικο; Τί είναι δηλαδή οι 
    θηλιές;

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Απορία...
      Από: sweet pepper  18 / 2 / 2005
      Θηλιά είναι το δέσιμο στα λουκάνικα. Αν έχεις προσέξει, τα χωριάτικα λουκάνικα είναι δεμένα μεταξύ τους και ανάλογα με το πόσα κομμάτια θέλεις, κόβεις σε εκείνο το σημείο τη θηλιά. Εδώ δηλαδή εννοεί 2 μεγάλα λουκάνικα.
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Απορία...
        Από: Δ  23 / 2 / 2005
        Χμ! 
        2 θηλειές λουκάνικα είναι 4 λουκάνικα στην δική μου προπαίδεια.

        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Αποριααα...
    Από: Αντζυ  25 / 12 / 2005
    Να ρωτησω κατι βρε παιδια,το κονκασε τι ειναι?
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Αποριααα...
      Από: Ρένα  26 / 12 / 2005
      ντοματάκι αποφλοιωμένο και ψιλοκομμένο, τύπου pumaro
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Αποριααα...
      Από: Θέκλα η δασύτριχος κόρη  27 / 12 / 2005
      Μιας και σε πέτυχα εδώ Άντζυ, σε ψάχνουνε κάτι γαμπροί από το 
      Μέτσοβο. 
      Μπήκε ημιτελής η συνταγή τους... πάνω στο ψήσιμο. 
      Βλέπε σχετικό θέμα: 
      
      http://www.hungry.gr/get.asp?table=faghta&id=1003&coms=yes
      
      κι όχι τίποτ` άλλο αλλά την έπεσε στον μπακάλη η Μαρία Π. και 
      θα το φάει όλο το τυρί!
      Για ρίξε ματιά και παίξε πριχού μας κάνουν τον γαμπρό οι 
      λυσσασμένες κονκασέ!

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Αποριααα...
        Από: Αντζυ  2 / 1 / 2006
        Α καλη χρονια κ σε σενα Θεκλα την εκτελεση την εχω γραψει σε σχολιο κατω απ΄την συνταγη για οποιον-α ενδιαφερεται...
        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.