Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Φαρφάλες με καπνιστό σολομό
Υλικά
- 250 γρ. φαρφάλες ή πένες
- 125 γρ. καπνιστό σολομό
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 1/2 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο
- 200 ml. κρέμα γάλακτος light
- Χυμό μισού λεμονιού
- 5 κουταλιές άσπρο κρασί ξηρό
- Λίγο βούτυρο
- Μοσχοκάρυδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Βράζουμε τα ζυμαρικά.
- Κόβουμε τον σολομό σε λεπτές φέτες.
- Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με λίγο βούτυρο για ένα λεπτό περίπου, προσθέτουμε το κρασί και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλατος, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο και σιγοβράζουμε για 3-5 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Στην συνέχεια ρίχνουμε στην σάλτα το σολομό, τον άνηθο και τον χυμό του λεμονιού και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη
Τη συνταγή συνιστά: η sonja Schneider
|
|