www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κουνέλι με πατάτες (Conejo al estilo Tarraconense)


Υλικά

  • Κουνέλι (με το συκώτι του, έτοιμο για μαγείρεμα, κομμένο σε μικρά κομμάτια)
  • 500 γρ. μικρές φρέσκιες πατατούλες
  • 3 κρεμμύδια
  • 2-3 ώριμες ντομάτες
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • Μπουκέ γκαρνί (δάφνη, μαϊντανός, θυμάρι, δενδρολίβανο)
  • Μαϊντανός
  • Μοσχοκάρυδο
  • Σπόροι μάραθου
  • Σαφράν
  • 1 ξερή κόκκινη καυτερή πιπεριά
  • 20 γρ. μαύρης σοκολάτας
  • Αλεύρι
  • Κόκκινο κρασί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο



Ετοιμασία

  1. Σοτάρουμε το κουνέλι μαζί με το συκώτι σε πήλινη κατσαρόλα με 6 κουταλιές λάδι. Βγάζουμε στην άκρη το συκώτι και όταν σκουρύνει το κουνέλι προσθέτουμε τα κρεμμύδια και 2 σκελίδες σκόρδο.
  2. Οταν μαλακώσουν, προσθέτουμε τις ντομάτες (ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες)
  3. Χονδροκομμένες και μαγειρεύουμε για λίγο για να αναμειχθούν οι γεύσεις, ανακατεύοντας συνέχεια και προσθέτουμε 1 1/2 ποτήρι κρασί και τα μπαχαρικά. Καλύπτουμε την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά για 30 ώρα περίπου.
  4. Στο μεταξύ πλένουμε καλά τις φρέσκιες μικρές πατατούλες, τις ξύνουμε, τις βράζουμε για 5΄σε βραστό νερό και τις στραγγίζουμε.
  5. Σε τηγάνι σοτάρουμε 1 μεγάλη κουταλιά αλεύρι σε χαμηλή φωτιά χωρίς λίπος, κουνώντας το τηγάνι μαλακά, μέχρι να πάρει ελαφρώς καστανό χρώμα το αλεύρι.
  6. Λειώνουμε το συκώτι σε γουδί μαζί με λίγο σαφράν, την καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη χωρίς τους σπόρους, τη σοκολάτα και 2 σκελίδες σκόρδο και προσθέτουμε και το σοταρισμένο αλεύρι.
  7. Αραιώνουμε την πάστα με μισό ποτήρι ζεστό νερό και ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα.
  8. Προσθέτουμε τις πατάτες, ανακατεύουμε ελαφρά, βάζουμε το καπάκι στην κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για άλλα 20΄ μέχρι να μαλακώσει το κουνέλι.
  9. Αφαιρούμε το μπουκέ γκαρνί και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Τη συνταγή συνιστά: η Juanita la Quejica

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (18)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.