Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κουνέλι με πατάτες (Conejo al estilo Tarraconense)
Υλικά
- Κουνέλι (με το συκώτι του, έτοιμο για μαγείρεμα, κομμένο σε μικρά κομμάτια)
- 500 γρ. μικρές φρέσκιες πατατούλες
- 3 κρεμμύδια
- 2-3 ώριμες ντομάτες
- 3-4 σκελίδες σκόρδο
- Μπουκέ γκαρνί (δάφνη, μαϊντανός, θυμάρι, δενδρολίβανο)
- Μαϊντανός
- Μοσχοκάρυδο
- Σπόροι μάραθου
- Σαφράν
- 1 ξερή κόκκινη καυτερή πιπεριά
- 20 γρ. μαύρης σοκολάτας
- Αλεύρι
- Κόκκινο κρασί
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
|
|
Ετοιμασία
- Σοτάρουμε το κουνέλι μαζί με το συκώτι σε πήλινη κατσαρόλα με 6 κουταλιές λάδι. Βγάζουμε στην άκρη το συκώτι και όταν σκουρύνει το κουνέλι προσθέτουμε τα
κρεμμύδια και 2 σκελίδες σκόρδο.
- Οταν μαλακώσουν, προσθέτουμε τις ντομάτες (ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες)
- Χονδροκομμένες και μαγειρεύουμε για λίγο για να αναμειχθούν οι γεύσεις, ανακατεύοντας συνέχεια και προσθέτουμε 1 1/2 ποτήρι κρασί και τα μπαχαρικά. Καλύπτουμε την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά για 30 ώρα περίπου.
- Στο μεταξύ πλένουμε καλά τις φρέσκιες μικρές πατατούλες, τις ξύνουμε, τις βράζουμε για 5΄σε βραστό νερό και τις στραγγίζουμε.
- Σε τηγάνι σοτάρουμε 1 μεγάλη κουταλιά αλεύρι σε χαμηλή φωτιά χωρίς λίπος, κουνώντας το τηγάνι μαλακά, μέχρι να πάρει ελαφρώς καστανό χρώμα το αλεύρι.
- Λειώνουμε το συκώτι σε γουδί μαζί με λίγο σαφράν, την καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη χωρίς τους σπόρους, τη σοκολάτα και 2 σκελίδες σκόρδο και προσθέτουμε και το σοταρισμένο αλεύρι.
- Αραιώνουμε την πάστα με μισό ποτήρι ζεστό νερό και ρίχνουμε το μείγμα στην
κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε τις πατάτες, ανακατεύουμε ελαφρά, βάζουμε το καπάκι στην κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για άλλα 20΄ μέχρι να μαλακώσει το κουνέλι.
- Αφαιρούμε το μπουκέ γκαρνί και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Τη συνταγή συνιστά: η Juanita la Quejica
|
|