www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Παστιτσάδα


Υλικά

  • 2 κιλά μοσχάρι
  • 1 κιλό μακαρόνια χοντρά Νο. 5
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο (Κερκύρας)
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • 5 μεγάλα κρεμμύδια
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Κόκκινο πιπέρι καυτερό σε ποσότητα της αρεσκείας μας
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 4 κουταλιά πελτέ
  • 3/4 του φλιτζανιού κρασί κόκκινο
  • 4 κουταλιές σούπας ξύδι



Ετοιμασία

  1. Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια, το πλένουμε, το βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα με το λάδι και το τσιγαρίζουμε καλά.
  2. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, συνεχίζουμε το τσιγάρισμα και σβήνουμε σιγά-σιγά με το ξύδι.
  3. Χαμηλώνουμε την φωτιά αρκετά και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  4. Στην συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο, 2 κουταλάκια σπετσιερικό (μείγμα από κανέλλα σκόνη, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο, δάφνη, μπαχάρι και κύμινο, τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί και σβήνουμε με κρασί.
  5. Προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά.
  6. Οταν το κρέας είναι αρκετά μαλακό, ρίχνουμε τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο ζεστό νερό, το αλάτι και αφήνουμε να βράσει μέχρι να πυκνώσει πολύ η σάλτσα.
  7. Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει τα μακαρόνια, υπολογίζοντας το φαγητό να είναι ταυτόχρονα έτοιμο, τα σουρώνουμε και τα ζεματάμε με το βούτυρο Κερκύρας.
  8. Στην "σκουτέλα" (πιατέλα-γαβάθα) που θα σερβίρουμε βάζουμε σάλτσα (όχι όλη) και ανακατεύουμε τα μακαρόνια. Ρίχνουμε τριμμένο τυρί (αν βρεθεί κερκυραϊκή γραβιέρα), το κρέας και τέλος την υπόλοιπη σάλτσα.
Σημειώσεις: Το φαγητό είναι πολύ πικάντικο (για κρασί).
Στην Κέρκυρα συνήθως "ακούγεται" η κανέλλα λίγο παραπάνω.
Μια καταπληκτική Κερκυραία αρχόντισα όταν μας έφτιαχνε παστιτσάδα, έβαζε στο τέλος από πάνω και λίγο τριμμένο κρόκο βραστού αυγού.

Τη συνταγή συνιστά: η Αμαλία

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Παστιτσάδα
    Από: Μαρία  24 / 2 / 2005
    Αμαλία πράγματι η κανέλλα είναι αυτή που ξεχωρίζει έντονα στην παστιτσάδα. Παρατήρησα ότι ασχολείσαι με την Κερκυραϊκή κουζίνα. Τυγχάνει το amore να είναι Κερκυραίος και μαθαίνω κι εγώ αρκετά. Μήπως ξέρεις να φτιάχνεις « Κουνέλι με κουμ κουάτ»; Το δοκίμασα στο ΡΕΞ στην Κέρκυρα και με ενθουσίασε! Η σάλτσα ήταν διαυγής, γλυκόξυνη και είχε το χρώμα του ομώνυμου λικέρ. Σε ευχαριστούμε για τις πολύ καλές σου συνταγές.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ
    Από: ΝΑΝΑ  25 / 8 / 2005
    Αμαλία η συνταγή σου είναι καταπληκτική. Την έφτιαξα και ξετρελάθηκαν όλοι
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Το κρασάκι πότε μπαίνει;
    Από: Λία Π.  25 / 8 / 2005
    Αγαπητή , Αμαλία, πότε βάζεις το κρασί;

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Πότε μπαίνει το κρασία
    Από: Σοφία Μ.  14 / 7 / 2007
    Πότε μπαίνει το κρασί; Σοφία
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ΤΕΛΕΙΑ
    Από: Γιάννης  30 / 8 / 2007
    Τέλεια η παστιτσάδα...Ευχαριστούμε!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: πότε βάζεις το κρασί
    Από: tatiana  30 / 8 / 2007
    Το κρασί μπαίνει στο 4ο βήμα της Ετοιμασίας, δηλ.με τα μπαχάρια 
    μαζί...

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: υπεροχη συνταγή
    Από: lida  23 / 10 / 2007
    eimai apo thn Kerkyra alla menw sthn Athhna!ekanes poly kala thn sydagh!sygxharhthria
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Συγχαρητηρια!!!
    Από: Antigone  9 / 12 / 2007
    Μπραβο, ίσως η καλύτερη περιγραφή για το συγκεκριμένο φαγητό!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.