www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Πράσα και πατάτες


Υλικά

  • 4-5 πράσα
  • 3 μεγάλες πατάτες
  • Αρκετά τρυφερά καροτάκια ή 4 μεγάλα
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • Λάδι
  • 1 αυγό
  • Λεμόνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)



Ετοιμασία

  1. Ρίχνουμε τα πράσα σε μεγάλα κομμάτια, τα καρότα κομμένα μακρόστενα, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τις πατάτες κομμένες μακρόστενα σαν μήλα και τα αφήνουμε να βράζουν.
  2. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και το λάδι και σε 3' κλείνουμε το μάτι. Αυγοκόβουμε και ρίχνουμε και άλλο λεμόνι.
Φυσικά αυτή η συνταγή δεν παρουσιάζει και κανένα γαστρονομικό ενδιαφέρον είναι όμως μια λύση για να μαγειρέψουμε κάτι που θα είναι υγιεινό, δεν έχει κρέας και που τρώγεται ευχάριστα την άλλη μέρα αν το ζεστάνουμε.

Τη συνταγή συνιστά: η Χαρά

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Να την εμπλουτίσουμε λίγο;
    Από: Juanita La Quejica  24 / 2 / 2005
    Έχεις δίκιο Χαρά, είναι μια λύση για κάτι υγιεινό και εύκολο.
    
    Να προσθέσουμε μπόλικο φρεσκοτριμμένο κόλιανδρο (που το 
    χρησιμοποιούσαν πολύ και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι στα πράσα), 
    πάπρικα και στο τέλος λίγο ροκφόρ, για να εμπλουτίσουμε λίγο τη 
    γεύση;

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Να την εμπλουτίσουμε λίγο
      Από: Χαρά  24 / 2 / 2005
      Ναι ναι Χουανίτα!Και σοκολάτα!Και σοκολάτα (αστειάκι)

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.