www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Ψωμοκεφτέδες


Υλικά




Ετοιμασία

Πλάθουμε όλα τα υλικά μαζί (όπως κάνουμε στους κανονικούς κεφτέδες) και τους βράζουμε σε νερό για λίγο (μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα).

Συνοδεύουν κρέατα αντί για πατάτες.
Τη συνταγή συνιστά: η ΝΤΕΠΗ

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: E?
    Από: KATY  2 / 3 / 2005
    Κάτι λάθος ή κατι λείπει νομίζω, ελπίζω, φαντάζομαι.........!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: E?
      Από: Lilly  3 / 3 / 2005
      Mα η συνταγή είναι σαφής και ανταποκρίνεται στον τίτλο της!!
      Κύριο συστατικό το ψωμί, όπου αλλού είναι η πατάτα, ο ταραμάς, 
      το κολοκύθι  και πάει λέγοντας! Άλλο αν μας ξενίζει ή δεν μας 
      αρέσει ΟΤΑΝ και εάν την δοκιμάσαμε..

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: E?
        Από: nervosa_anorexia  3 / 3 / 2005
        Exμ.. Μάλλον θα συμφωνήσω με την ΚΑΤΥ... 
        Δεν είναι δυνατόν να "βράζουμε" για να "πάρουν λίγο χρώμα"... 
        Πέραν αυτού, κάποιος ΣΥΝΕΚΤΙΚΟΣ παράγοντας μου φαίνεται ότι 
        λείπει (ψωμί-μαϊντανός-κρεμμύδι together και μόνα τους...μάλλον 
        θα πάρουν διαζύγιο, αν δεν βάλουμε κανένα αυγό π.χ....) 
        Αν κάνω λάθος, ζητώ συγνώμη!

        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Ψωμοκεφτέδες
    Από: νιαμ-νιαμ  3 / 3 / 2005
    Κάτι μου φέρνει από εκπομπή του κ.Μαμαλάκη μόνο που δεν πρόλαβα να την σημειώσω.Υπάρχει κάποιος εθελοντής με την συνταγή;
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Ψωμοκεφτέδες
      Από: Kitty  3 / 3 / 2005
      Ναι, τα νιόκι εννοείς.  Πιστεύω ότι κάπως έτσι θα βγαίνουν. Το 
      χρώμα στο βράσιμο αλλάζει,  ασπρίζει. Εάν το ψωμί είνα 
      στραγγισμένο και καλά ζυμωμένο, δεν νομίζω ότι θα ανοίγει.

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Ψωμοκεφτέδες
      Από: ΜΙΚΟΣ  4 / 4 / 2006
      ΕΓΩ ΨΑΧΝΩ ΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΡΟΔΑ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΜΑΜΑΛΑΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟΥΣ ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ???????ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ΨΩΜΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
    Από: ΧΡΙΣΤΙΝΑ  4 / 3 / 2005
    Καλημέρα σε όλους !! Το μόνο λάθος σε αυτήν την συνταγή είναι ότι έχει χαρακτηριστεί σαν ελληνική κουζίνα. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μία γερμανική σπεσιαλιτέ, τα λεγόμενα Knoedel όπως τα παρουσίασε και ο Μαμαλάκης στην εκπομπή του όταν ήταν στον Μέλανο Δρυμό της Βαυαρίας. Ωραιό συνοδευτικό για κρέας, όπως μας προτείνει και η φίλη μας η Ντέπη. Αξίζει να δοκιμάσετε !!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: ΨΩΜΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
      Από: Juanita La Quejica  4 / 3 / 2005
      Αν θυμάμαι καλά, η φίλη μου η Στέφι στην Βαυαρία έβαζε γάλα και 
      αυγά στα knodels της, καθώς και ένα είδος αλευριού-corn flour, 
      ειδικό γι αυτή τη δουλειά. Επειδή μου άρεσαν πολύ, είχα 
      αγοράσει κι εγώ το αλευροτέτοιο, αλλά έλειξε πριν επιχειρήσω να 
      φτιάξω τα knodels στο σπίτι μου... 

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ξέρω ξέρω
    Από: Χαρά   4 / 3 / 2005
    Ξέρω ξέρω τι λείπει!Ο κιμάς

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Σωστή είναι η συνταγή
    Από: Krysta  4 / 3 / 2005
    Παιδια η συνταγή είναι σωστή. Έφαγα και στην Πράγα τέτοια και μας είπαν ότι καπως έτσι τα φτιάχνουν. Μάλιστα στην Τσεχία φτιάχνουν πολλά διαφορετικά είδη. Εμένα πάντως δεν με ενθουσίασαν όσα δοκίμασα
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Ψωμοκεφτέδες/knoedel
    Από: Νένα  5 / 3 / 2005
    Η ουσία των ψωμοκεφτέδων αυτών (που πουλιώνται έτοιμα στη Γερμανία σε συσκευασίες) για να μην αισθάνεται κάποιος ότι τους λείπει ο κιμάς, είναι πως πρέπει να βράσουν στη σάλτσα του φαγητού με το οποίο θα σερβιριστούν. Δεν τρώγονται χώρια και σκέτα από νερό καμωμένα.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ψωμοκεφτέδες
    Από: γιωτα  9 / 12 / 2005
    λέγονται και Αυστριακά ντάμπλινς και έχουν και 1 αυγό και το μπαγιάτικο ψωμί πρωτού ζυθμωθεί το βουτάς σε γάλα για να μαλακώσει. Είναι εξαιρετικά ωραίο πιάτο με σάλτσα μανιταρών μα κρέμα γάλακτος.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: ΑΛΙΚΗ  20 / 12 / 2006
    ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΤΟ ΨΩΜΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΓΙΑΤΙΚΟ, ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙ, ΚΑΙ ΟΝΤΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΥΓΟ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΤΡΙΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΨΩΜΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ. ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΜΑΜΑΛΑΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΑΖΟΥΝ ΛΙΓΟ ΟΧΙ ΜΕ ΤΙΣ ΩΡΕΣ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΑΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΟΥ ΑΡΕΣΑΝ, ΣΑΝ ΓΕΥΣΗ ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ. ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΩ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΜΕ ΚΙΜΑ!!!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Τσέχικο ψωμί-Knedlicky
    Από: Εφη  15 / 7 / 2007
    Παιδάκια, καλησπέρα. Σας παρακολουθώ όλους καιρό τώρα και μπορώ να πω ότι μου δώσατε και εμένα τα φώτα σας σε πολλά, γι`αυτό και σας ευχαριστώ πολύ.Το παίδεψα πολύ το θέμα με τα knudel και τελικά κατέληξα. Παραδοσιακή Τσέχικη Συνταγή-8 μερίδες- 55 min 10 min prep 2 Αβγά 1/2 Κούπα γάλα 1 Κουταλάκι γλυκού αλάτι 3 Κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο με μία πρέζα baking powder 4 Φέτες λευκό ψωμί, κομμένο σε κύβους (μπαγιάτικο) 1. Χτυπώ τα αβγά, το αλάτι και το γάλα σε ένα μεγάλο μπωλ αναμίξεως και προσθέτω σιγά-σιγά το αλεύρι. 2. Συνεχίζω το χτύπημα με ένα μεγάλο κουτάλι (η ζύμη πρέπει να είναι απαλή (στρωτή) και σφιχτή αρκετά για να κρατά το σχήμα της). 3. Ανακατεύω τους κύβους του ψωμιού τελευταίους. 4. Εχω μία καθαρή, υγρή πετσέτα έτοιμη. 5. Πλάθω τη ζύμη στενόμακρη με υγρά χέρια, την τυλίγω στην πετσέτα και την βάζω σε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει. 6. Βράζω με καλλυμένη κατσαρόλα για 45 λεπτά. 7. Μετακινώ την πετσέτα και κόβω το βραστό ψωμί σε πάχος ½ ίντσας (2,5 πόντοι). Αν δεν κοπεί αμέσως, ο ατμός δεν μπορεί να δραπετεύσει και το ψωμί θα είναι λασπωμένο και σκληρό). 8. Τα διατηρώ ζεστά μέχρι να σερβίρω. Κόβεται άψογα με οδοντικό νήμα. Οταν και αν τα φτιάξετε πείτε μου σας παρακαλώ τη γνώμη σας.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Ψωμοκεφτέδες
    Από: Εφη  15 / 7 / 2007
    Καλησπέρα.
    
    Μην ψάχνεις από το Μαμαλάκη άδικα. Ψάχνοντας το για 4 !!!!! 
    μήνες παντού-τελικά το βρήκα, έστειλα mail στο site του και μου 
    απάντησε ότι δεν είχαν καταγράψει τη συνταγή.  Και πράγματι στο 
    συγκεκριμένο επεισόδιο που το είδα, τα ψωμάκια απλά τα δείχνει 
    σαν συνοδευτικό στο ζαρκάδι.
    Οσο για την Βέφα, πρέπει να έχει μαύρα μεσάνυχτα γιατί αυτή μου 
    απάντησε : Κρίμα, αγαπητή φίλη που έχασες την εκπομπή το 2002 ??
    Αναφερόταν σε ένα εστιατόριο-το γνωστό Sveik-που παρουσίασε τα 
    knedlicky (έτσι λέγονται).  Στο site της δεν υπάρχει, βέβαια.

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Knedlicky-Ψωμοκεφτέδες
    Από: efi  16 / 7 / 2007
    Δεν βράζουν στη σαλτσα του κρεατος, απλά αν θες τα περιχύνεις.  
    Τα βράζεις σε αλατισμένο νερό σαν φρατζόλα που μετά την κόβεις 
    σε φέτες ή σαν μπαλίτσες αναλογα με το πως θελεις το πιατο να 
    φαίνεται.Ειναι φανταστικά με κοκινιστά και γενικοτερα 
    σαλτσες!!!!!

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.