www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Γλυκόξυνο κοτόπουλο με λαχανικά


Υλικά

  • 3/4 του κιλού κοτόπουλο
  • 3 καρότα
  • 1 πράσινη, 1 κόκκινη, 1 κίτρινη πιπεριά
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 2 κουταλιές σουσάμι
  • 3 κουταλιές ξύδι βαλσάμικο
  • 1 κουταλιά μέλι
  • 2 κούπες χυμό ντομάτας
  • 5 κουταλιές σόγια σος
  • 5 κουταλιές σάλτσα τιριγιάκι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



Προετοιμασία

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές και το μαρινάρουμε για περίπου 2 ώρες στην σος τιριγιάκι με λίγο αλάτι και πιπέρι.

Ετοιμασία

  1. Ψιλοκόβουμε σε στικς τα καρότα και τις πιπεριές και σοτάρουμε τα λαχανικά μαζί με το χοντροκομμένο φρέσκο και ξερό κρεμμύδι σε 4-5 κουταλιές σπορέλαιο για 5 λεπτά περίπου σε δυνατή φωτιά.
  2. Σβήνουμε με το ξύδι, προσθέτουμε το μέλι τον ανανά, το χυμό ντομάτας και την σόγια σος. Η φωτιά παραμένει στο δυνατό και μόλις αρχίσουν να βράζουν, την σβήνουμε.
  3. Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα σκεύος και στο ίδιο τηγάνι όπου μαγειρέψαμε τα λαχανικά ρίχνουμε 2-3 κουταλιές σπορέλαιο και σοτάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά μαζί με το σουσάμι, για περίπου 5 λεπτά.
  4. Αδειάσουμε το μείγμα με τα λαχανικά στο κοτόπουλου και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Σερβίρεται με ρύζι Basmati.
Θα με θυμηθείτε...όποτε το έχω σερβίρει καταναλώνεται στο πι και φι και όλοι μου ζητάνε τη συνταγή..
καλή όρεξη λοιπόν...

Τη συνταγή συνιστά: η ΛΙΤΣΑ (δική της εμπνεύσεως)

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: κάτι λείπει...
    Από: Χρυσαυγή  3 / 3 / 2005
    Ο ανανάς δεν αναφέρεται στα υλικά. 
    Σε τι ποσότητα τον βάζουμε στο φαγητό?

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Απάντηση στην Χρυσαυγή
    Από: Βάσω  9 / 1 / 2006
    Η συνταγή είναι εκπληκτική. Εύκολη και πολύ νόστιμη. Την έφτιαξα για πρώτη φορά αυτό το Σαβ/κο. Εβαλα μια μικρή κονσέρβα ανανά (μαζί με το ζουμί του) των 423γραμμαρίων. Θα έλεγα πως δε χρειαζόταν τόσο. Ο μισός θα ήταν αρκετός. Συγχαρητήρια στη Λίτσα για την έμπνευσή της !!!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Απορίες-Επιφυλάξεις
    Από: Δέσποινα Κ.  9 / 1 / 2006
    Μου αρέσει η συνταγή έτσι όπως τη βλέπω, αν και ποτέ δεν έχω 
    επιχειρήσει κάτι γλυκόξινο.
    Αλλά ο χρόνος για τη σάλτσα δεν είναι λίγος? Ο χυμός τομάτας 
    δηλαδή νομίζω μένει άβραστος.
    Επίσης το κοτόπουλο μόνο 5 λεπτά? Δεν είναι λίγο επικίνδυνο με 
    τις τελευταίες.... νόσους που κυκλοφορούν? (όπως ακούγεται με 
    καλό ψήσιμο-βρασιμο, δεν διατρέχουμε κίνδυνο). 

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Απάντηση στη Δέσποινα Κ.
    Από: Βάσω  10 / 1 / 2006
    Αγαπητή Δέσποινα, όταν έφτιαξα αυτό το πιάτο δεν έβαλα ντομάτα οπότε δεν μπορώ να κρίνω για την επιφύλαξή σου. Η αλήθεια είναι πως για να μαραθούν τα λαχανικά χρειάστηκε περισσότερη ώρα απ` ότι αναφέρεται. Όσο για το κοτόπουλο, δεν το μαγείρεψα όση ώρα λεει η συνταγή για τους ίδιους λόγους που αναφέρεις. Έριξα λίγο βραστό νερό και το άφησα σε πιο χαμηλή φωτιά ώσπου αυτό να σωθεί. Στο τέλος έριξα το σουσάμι και το άφησα να πάρει λίγο χρώμα.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Απάντηση στη Δέσποινα Κ.
      Από: Δέσποινα Κ.  10 / 1 / 2006
      Σ` ευχαριστώ Βάσω.
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Απάντηση στη Δέσποινα Κ.
        Από: LENA P.  19 / 12 / 2006
        Καλημερα σας,
        Ψαχνοντας, βρηκα αυτη τη συνταγη και θεωρω οτι ειναι πολυ 
        ενδιαφερουσα γιαυτους που αρεσκονται σε γλυκοξινες καταστασεις. 
        Μου περασε απο το μυαλο οτι αντι για το σπορελαιο, το σησαμελαιο 
        θα ταιριαζε καλυτερα και θα εδινε αρωμα στην ετσι και αλλιως 
        πολυ ωραια αυτη συνταγη. Ισως και λιγο πρασο ψλκμ μαζι με τα 
        υπολοιπα φρεσκα και ξερα κρεμμυδια. 

        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.