Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κοτόπουλο με πράσα
Υλικά
- 1 κοτόπουλο μέτριο
- 1 κιλό πράσα
- 1 κούπα μαϊντανό
- 1 κούπα σέλινα
- 1 κούπα κρεμμυδάκια φρέσκα
- 3 καρότα
- 1/2 κούπα άνηθο
- 1 κρεμμύδι σε φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο σε φέτες
- 1 ντομάτα
- 1 αυγό
- Χυμό από δύο μέτρια λεμόνια
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο καλά και προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και στην συνέχεια το σκόρδο και το ξερό κρεμμύδι.
- Μόλις ξανθύνουν προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το λεμόνι και το αυγό) και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα.
- Προσθέτουμε τα μυρωδικά και την ντομάτα σε φέτες (χωρίς την φλούδα), χαμηλώνουμε την φωτιά και σκεπάζουμε το φαγητό (νερό δεν χρειάζεται να προσθέσουμε γιατί βγάζουν τα πράσα).
- Οταν το φαγητό μας είναι έτοιμο το αυγοκόβουμε.
Είναι μια διαφορετική συνταγή για το κοτόπουλο και αν υπάρχουν μικρά παιδιά σερβίρεται άνετα με πατάτες τηγανητές.
Τη συνταγή συνιστά: η ΚΟΝΤΕΚΑΚΗ ΠΑΥΛΙΝΑ
|
|