www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Μελιτζανόπιτα


Υλικά

  • 850 γρ. φύλλο σφολιάτας (2 φύλλα)
  • 3 μελιτζάνες
  • 250 γρ. φέτα
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 αβγά
  • Λίγη μαργαρίνη (ως 100 γρ. περίπου)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



Ετοιμασία

  1. Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τα κρεμμύδια, τα ψιλοκόβουμε και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
  2. Βάζουμε λίγο νερό σε ένα κατσαρολάκι ή τηγάνι και προσθέτουμε εκεί τις μελιτζάνες με τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να σωθεί το νερό (μαζί με τα υγρά που έβγαλαν τα λαχανικά).
  3. Βγάζουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε τη φέτα τριμμένη καθώς και τα αβγά.
  4. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας, ρίχνουμε τη γέμιση που έχουμε ετοιμάσει και από πάνω στρώνουμε το άλλο φύλλο της σφολιάτας.
  5. Αλείφουμε την πίτα με την υπόλοιπη μαργαρίνη, τη χαράσσουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου.
Σημείωση: Αν θέλουμε μπορούμε αντί να βράσουμε τα λαχανικά να τα τσιγαρίσουμε με λίγο λάδι. Προτιμώ το βράσιμο, για να μη γίνει πολύ βαριά και λαδερή η πίτα.

Τη συνταγή συνιστά: η Αννα (δικής της εμπνεύσεως)

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.