Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μελιτζανόπιτα
Υλικά
- 850 γρ. φύλλο σφολιάτας (2 φύλλα)
- 3 μελιτζάνες
- 250 γρ. φέτα
- 2 κρεμμύδια
- 2 αβγά
- Λίγη μαργαρίνη (ως 100 γρ. περίπου)
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τα κρεμμύδια, τα ψιλοκόβουμε και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
- Βάζουμε λίγο νερό σε ένα κατσαρολάκι ή τηγάνι και προσθέτουμε εκεί τις μελιτζάνες με τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να σωθεί το νερό (μαζί με τα υγρά που έβγαλαν τα λαχανικά).
- Βγάζουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε τη φέτα τριμμένη καθώς και τα αβγά.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί, στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας, ρίχνουμε τη γέμιση που έχουμε ετοιμάσει και από πάνω στρώνουμε το άλλο φύλλο της σφολιάτας.
- Αλείφουμε την πίτα με την υπόλοιπη μαργαρίνη, τη χαράσσουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου.
Σημείωση: Αν θέλουμε μπορούμε αντί να βράσουμε τα λαχανικά να τα τσιγαρίσουμε με λίγο λάδι. Προτιμώ το βράσιμο, για να μη γίνει πολύ βαριά και λαδερή η πίτα.
Τη συνταγή συνιστά: η Αννα (δικής της εμπνεύσεως)
|
|