www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Σέφτελα


Υλικά

  • 500 γρ. πατζαρόφυλλα μαζί με τα κοτσάνια
  • 2 μέτρια γουλιά
  • 50 γρ. κορκότο ή πλιγούρι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



Ετοιμασία

  1. Πλένουμε πολύ καλά τα παντζάρια (2-3 φορές, στην τρίτη προσθέτουμε και ξύδι), στραγγίζουμε και κόβουμε στα τρία.
  2. Καθαρίζουμε τα γουλιά από την φλούδα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια σαν ζάρια.
  3. Βάζουμε νερό σε μεγάλη κατσαρόλα με μια κουταλιά της σούπας αλάτι.
  4. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά στο 1 1/2 και ρίχνουμε το κορκότο μέχρι να μισοψηθεί.
  5. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα παντζάρια (χόρτα και γουλιά) και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να ψηθούν.
  6. Σουρώνουμε καλά τα παντζάρια με το κορκότο και αφήνουμε να σταθούν στο σουρωτήρι.
  7. Στην ίδια κατσαρόλα, ρίχνουμε μίση κούπα ελαιόλαδο, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τα σκόρδα σε φετούλες και αφήνουμε να σιγοψηθούν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να χρυσίσουν και να μελώσουν.
  8. Στη συνέχεια παίρνουμε χούφτες-χούφτες τα χορταρικά, τα στραγγίζουμε με τα χέρια μας και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι.
  9. Ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μισό κουταλάκι του γλυκού πιπέρι.
  10. Αφήνουμε να πάρουν κανα δυό βράσεις και αποσύρουμε από την φωτιά.
Εάν μας αρέσει η ελαφριά γλυκιά γεύση (λόγω της γλυκάδας του παντζαριού) το τρώμε χλιαρό.
Αν το θέλουμε πικάντικο, τότε το τρώμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος με λίγο καλό ξύδι.
Τα σέφτελα είναι ένα παραδοσιακό καθημερινό φαγητό της κουζίνας του Πόντου.
Το κορκότο είναι το σπασμένο άβραστο σιτάρι ή καλαμπόκι (εδώ χρησιμοποιούμε σταρένιο). Μπορείτε να το βρείτε σε μαγαζιά με ποντιακά και ρώσικα προϊόντα. Εναλλακτικά μπορείτε να δοκιμάσετε με πλιγούρι.

Τη συνταγή συνιστά: η marymary

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (6)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.