Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Χυλοπίτες με κόκορα και λιαστή ντομάτα
Υλικά
- 500 γρ. χυλοπίτες
- 1 κόκορα (η κότα) περίπου 1 1/2 κιλό
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 150 γρ. πιπεροσαλάτα η τοματοπολτό
- 2 φλιτζάνια νωπή ντομάτα τριμμένη
- 10 λιαστές ντομάτες σε λάδι
- 1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί
- Αλάτι
- Πιπέρι κόκκινο και πιπέρι σε κόκκους
- Μπάτσιο ή κεφαλοτύρι τριμμένο
|
|
Ετοιμασία
- Πλένουμε καλά τον κόκορα και τον κόβουμε σε μερίδες.
- Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με λίγο λάδι τον κόκορα και μόλις αρχίσει να παίρνει
ξανθό χρώμα προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε προσεκτικά.
- Αφού ροδίσει καλά ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρασί να σβήσει και στη συνέχεια προσθέτουμε την πιπεροσαλάτα ή τοματοπολτό, αλάτι, πιπέρι, την νωπή ντομάτα, το
υπόλοιπο λάδι, νερό και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράζει μέχρι να μαλακώσει ο κόκορας.
- Μόλις μαλακώσει βγάζουμε τον κόκορα από την κατσαρόλα και στον ίδιο ζουμί βράζουμε για 15 λεπτά της χυλοπίτες και στη συνέχεια σβήνουμε τη φωτιά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Τοποθετούμε τις μερίδες του κόκορα σε μια γάστρα η σε νταβά (ταψί με καπάκι), ρίχνουμε μέσα τις λιαστές ντομάτες και τις χυλοπίτες, σκεπάζουμε τη γάστρα και
βάζουμε το φαγητό στο φούρνο χαμηλώνοντας την θερμοκρασία στους 150 βαθμούς. Αφήνουμε να ψηθεί για 25 με 30 λεπτά.
- Μόλις βγάλουμε το φαγητό από το φούρνο, έτσι όπως είναι ζεστό ρίχνουμε από πάνω τριμμένο μπάτσιο ή κεφαλοτύρι.
Καλή σας όρεξη
Τη συνταγή συνιστά: η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ (δικής της εμπνεύσεως)
|
|