www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Ηπειρώτικη πατατόπιτα


Υλικά

  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
  • 1 κιλό βρασμένες πατάτες
  • 200 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια
  • 1 κούπα γάλα
  • 2 αυγά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μαϊντανός
  • Λίγο μπέικον τσιγαρισμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 1 κούπα φέτα τριμμένη
  • Ελαιόλαδο



Ετοιμασία

  1. Στρώνουμε τα μισά φύλλα σε ένα ταψί αλείφοντάς τα καλά το καθένα με βούτυρο.
  2. Ανακατεύουμε σε μπολ τις πατάτες λιωμένες, το γάλα, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το μαϊντανό, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, το μπέικον, τα μπαχαρικά και το σκόρδο.
  3. Οταν γίνουν ένα μίγμα προσθέτουμε το τυρί και στρώνουμε το μίγμα πάνω στα φύλλα.
  4. Απλώνουμε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα και αλείφουμε με αρκετό βούτυρο.
  5. Χαράζουμε με κοφτερό μαχαίρι και ψήνουμε στους 200 C μέχρι να ροδίσει καλά.
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το γάλα με ένα κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι.

Τη συνταγή συνιστά: η Ελένη Χ.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (2)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.