Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Ηπειρώτικη πατατόπιτα
Υλικά
- 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
- 1 κιλό βρασμένες πατάτες
- 200 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 2 φρέσκα κρεμμύδια
- 1 κούπα γάλα
- 2 αυγά
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μοσχοκάρυδο
- Μαϊντανός
- Λίγο μπέικον τσιγαρισμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 1 κούπα φέτα τριμμένη
- Ελαιόλαδο
|
|
Ετοιμασία
- Στρώνουμε τα μισά φύλλα σε ένα ταψί αλείφοντάς τα καλά το καθένα με βούτυρο.
- Ανακατεύουμε σε μπολ τις πατάτες λιωμένες, το γάλα, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το
μαϊντανό, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, το μπέικον, τα μπαχαρικά και το σκόρδο.
- Οταν γίνουν ένα μίγμα προσθέτουμε το τυρί και στρώνουμε το μίγμα πάνω στα φύλλα.
- Απλώνουμε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα και αλείφουμε με αρκετό βούτυρο.
- Χαράζουμε με κοφτερό μαχαίρι και ψήνουμε στους 200 C μέχρι να ροδίσει καλά.
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το γάλα με ένα κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι.
Τη συνταγή συνιστά: η Ελένη Χ.
|
|